Prva regata Udruge hrvatskih skipera i članova posade

Prizivajući pozitivu i toplije dane, došlo je vrijeme za najavu proljetne regate, u organizaciji Udruge hrvatskih skipera i članova posade u suradnji sa JK Zenta, u terminu 18.-20.3.2022.

 

Prva regata Udruge hrvatskih skipera

Ekipa profesionalnih skipera-jedriličara udruge, svoju prvu regatu na relaciji Split- Vis-Split najavljuje za period od 18.03 - 20.03. 2022.

Prva etapa regate kreće iz Splita prema Visu sa pomoćnim ciljem kod otoka Mrduja, dok je u drugoj etapi od Visa prema Splitu kao pomoćni cilj predviđen otočić Vodnjak odnosno rt Livka.

Organizatori naglašavaju da katamarani jedre samo prvu etapu, do otoka Visa dok će se u slučaju strožijih epidemioloških mjera jedriti bez zaustavljanja duljinom rute 40 – 50 nm, od Splita oko jednog od srednjedalmatinskih otoka.

Udruga hrvatskih skipera i članova posada jahti osnovana je 2019. godine kao strukovno udruženje s ciljem i zadatkom promocije i razvoja skiperske struke, standardizacije usluge te edukacije mladih kadrova.

Ova regata, posebna iz više razloga, biti će zabavna i druželjubiva ali poslužiti i kao strukovno povezivanje u promicanju vrijednosti nautičke tradicije.

Prema riječima predsjednika udruge Vicka Ozretića, “Veseli nas da se veliki dio skipera ovom prilikom neposredno okupi i tako proslavimo naš način života te uz to jačamo udrugu i prezentiramo ono što radimo.
Trenutno nas je oko stotinu i dvadest i želja nam je pojačanja kroz još veći broja članova.”.

Prva regata Udruge hrvatskih skipera

Natjecanje u suradnji sa JK Zenta u nadležnosti je Hrvatskog jedriličarskog saveza, a pobjednik će zasluženo nositi titulu - Najbolji skipper odnosno Najbolja skiperica 2022.

Osim natjecateljskog karakatera regata ima humanitarnu notu te će sva prikupljena sredstva biti preusmjerena obiteljima i djeci rano preminulih članova udruge. Na taj način, napominje Ozretić, barem simbolično želimo pokazati da mislimo na njih.

Prijave za regatu su u tijeku i traju najkasnije do ponedjeljka 14.3. 2022. a, prijaviti se možete putem maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonski (Vice) 098 1923 279.

Oglas regate nalazi se na ovom linku!

 

Nautica portal