Swan Toscany Challenge - Liga nacija

Martina di Scarlino bila je domaćin ClubSwan 50 i ClubSwan 36 koje su sudjelovale na Swan Tuscany Challengu. U terminu 26.-30.4.2022. zastupale su nešto manje od 11 nacija, a timovi su počeli skupljati bodove na račun svojih zemalja u žestokom natjecanju Lige nacija.

 

Swan Challenge Hatari

S 10 utrka i izvanrednim izmjenama pobjednika, njemački HATARI odnio je pobjedu među ClubSwan 50s, a monegaški G-SPOT pobjednik je među ClubSwan 36s jedrilicama.

U klasi ClubSwan 50, Stella Maris iz Augusta Schrama predvodila je flotu u nekoliko navrata, ali se u konačnici morala zadovoljiti drugim mjestom - s uvijek dosljednom Hatari (Marcus Brennecke) na njezinom krmenom tragu, koja je u zadnjoj utrci zauzela treće mjesto, ali i odnijela ukupnu pobjedu.
U međuvremenu, pobjednica 10. i posljednje utrke, Giuliana Alberta Franchija, nakon vrlo dobrog tjedna osigurala je treće mjesto na postolju.

Swan Challenge 2022

U klasi ClubSwan 36 također se vodila jednako tijesna borba, s G-SPOT Giangiacoma Serene di Lapigia koja je postigla rezultat 1-2 u finalne dvije utrke i pretekla do tada vodećeg Mamaa.
Brazilski tim Haakona Lorentzena završio je Swan Toscany Challenge u velikom stilu, pobijedivši u zadnjoj utrci, ali četvrto mjesto u prvoj utrci dana ostavilo ih je s dva boda zaostatka u odnosu od G-SPOT. Facing Future Mehmeta Takija pod turskom zastavom zauzeo je treću stepenicu na postolju.

Nautica portal