ACI partner PULA SAILING WEEKA

„Pula Sailing Week uspio je okupiti značajan broj sudionika, a ove je godine taj značaj eksponencijalno narastao, kako u lokalnoj zajednici, tako i izvan granica Lijepe Naše“

 

Pula Sailing Week 2022


Povodom obilježavanja Dana Grada Pule, od 4. do 9. svibnja ACI je sudjelovao u dodatnoj promociji ne samo Pule, već i nautičkog turizma koji svake godine na hrvatsku obalu privlači sve više posjetitelja. Pula Sailing Week održava se u organizaciji jedriličarskog kluba Uljanik, a kao jedan od sponzora Pula Sailing Weeka, ACI je u Puli ugostio tri jedriličarske klase, revijalnu regatu za najmlađe, više od 50 regatnih i obiteljskih krstaša te najveće brodove Sjevernog Jadrana MAXI krstaše. Tjedan je obilježila i svečana večera povodom otvorenja Grand Hotela Brioni, a u društvu i u gastronomskim delicijama osam vrhunskih chefova s Michelinovim zvjezdicama uživali su i ACI-jev ambasador Ivica Kostelić te trofejni jedriličar Mauro Pelaschiera.

Pula Sailing Week 2022

Impresivna jedriličarska postava u ACI marini Pula

ACI je kao najveći lanac marina na Mediteranu i vlasnik šest elitnih morskih jurilica – ClubSwan 36 jedrilica dostupnih za najam, bio logičan izbor kao partner ovog projekta. Već tijekom prošle pandemijske godine Pula Sailing Week uspio je okupiti značajan broj sudionika, a ove je godine taj značaj eksponencijalno narastao, kako u lokalnoj zajednici, tako i izvan granica Lijepe Naše. Zahvaljujući povoljnoj klimi, vjetrovima i prirodnim bogatstvima, pulski je akvatorij savršen poligon za jedrenje što je i ove godine prepoznato, a veseli nas vidjeti i sudjelovanje naših najmlađih jedriličara“, naglasila je voditeljica korporativnih komunikacija ACI-ja Adriana Mišković.

Sportsko-natjecateljski program u pulsku je luku privukao tri jedriličarske klase uključujući i revijalnu regatu za najmlađe uzraste klase Optimist, više od 50 regatnih i obiteljskih krstaša iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije te najveće brodove Sjevernog Jadrana – MAXI krstaše kao što su Portopiccolo Prosecco Doc i Cleansport.

Pula Sailing Week 2022


Kulinarska poslastica povodom otvorenja kultnog hotela

Čitav Pula Sailing Week bio je posvećen promociji turizma i nautike, što je dodatno naglasilo i otvorenje poznatog Grand Hotela Brioni. Povodom dugo očekivanog otvorenja, održao se MAXI ON COOKING CHALENGE SHOW povodom kojeg je čak osam chefova koji su svoja gastronomska postignuća i karijere podcrtali i Michelinovim zvjezdicama imalo prilike pokazati svoje umijeće. U ovoj jedinstvenoj večeri i njihovim kreacijama uživali su i ponosni ambasador ACI jedriličarske obitelji Ivica Kostelić, gradonačelnik Pule Filip Zoričić, članica uprave Arena Hospitality Group Manuela Kraljević, veleposlanik Italije u Hrvatskoj Pierfrancesco Sacco, direktor istarske Turističke zajednice Denis Ivošević, novinarka Lana Pavić itd.

Ovogodišnji Pula Sailing Week privukao je brojne posjetitelje te dodatno naglasio važnost ACI marina, ne samo za kontinuirani razvoj hrvatske obale, već i za procvat nautičkog turizma u sezoni i u predsezoni. Kao sponzor Pula Sailing Weeka, ACI je još jednom učvrstio položaj Hrvatske i Istre kao nautičkih velesila.

Fotografije: www.regate.com.hr

ACI / Nautica portal