Razjaren prvi na Biograd CRO Melges 24 Cupu 2023

Jedrilica Razjaren, na čelu s kormilarom Antom Ćesićem, pobjednik je druge ovogodišnje regate CRO Melges 24 Cupa na kojoj je nastupilo 18 posada.

 

Biograd CRO Megles Cup 2023

Foto: Hrvoje Duvančić / regate.com.hr

Nakon Panjića, Iggyja, Tutta Forze, Universitas Nove i Matarana 24 jedrilica Razjaren šesta je posada koja je upisala pobjedu na regatama CRO Melges 24 Cupa, najjače jedriličarske serije koja se jedri u Hrvatskoj.

Posada Razjaren u sastavu Ante Ćesić, Lukasz Podniesinski, Žarko Rogošić, Tonči Knezović osvojila je Biograd CRO Melges 24 Cup na kojem je nastupilo 18 jedrilica iz Hrvatske i Ukrajine uz sjajno domaćinstvo i organizaciju Jedriličarskog kluba Briva. Drugo mjesto osvojio je domaći Panjić, a treća pozicija pripala je opatijskoj Fjondi. U Corinthian konkurenciji drugu regatu zaredom osvojila je posada Tutta Forze ispred Zena i Iggyja.

Biograd CRO Megles Cup 2023

Foto: Hrvoje Duvančić / regate.com.hr

Akvatorij ispred Biograda pružio je sjajne uvjete za jedrenje najboljih hrvatskim posadama, a tijekom vikenda organizatori su odradili kompletan program od šest jedrenja. U subotu su natjecatelje testirali lagani južni vjetrovi, a regatu je najbolje otvorio PointOne s kormilarom Karlom Kuretom. "Drago mi je zbog ekipe jer smo tijekom zime puno trenirali. Vraća nam se taj trud, a u budućnosti će nam se vratiti još više", komentirao je jedan od najboljih hrvatskih jedriličara i bivši sudionik America's Cupa.

Biograd CRO Megles Cup 2023

Foto: Hrvoje Duvančić / regate.com.hr

U preostala dva jedrenja najbolji su bili Razjaren i Panjić te započeli bitku za ukupnu pobjedu koja je trajala do posljednjeg jedrenja. Po nedjeljnoj buri Melges 24 Ante Ćesića slavio je u četvrtom jedrenju, domaći Panjić uzvratio udarac prvim mjestom u petom jedrenju, a potom je u napetoj završnici Razjaren osvojio drugo mjesto, a posada Luke Šangulina upisala je desetu poziciju.

Biograd CRO Megles Cup 2023

Foto: Hrvoje Duvančić / regate.com.hr

Uz bučno slavlje, Ante Ćesić je prekinuo dvogodišnju dominaciju Panjića na domaćem terenu i upisao prvijenac u CRO Melges 24 Cupu. "Prva naša pobjeda u CRO Melges 24 Cupu. Konkurencija je sve jača što pokazuje i podatak kako je ovdje u Biogradu čak četiri različite posade (Panjić, Razjaren, Mataran 24 i PointOne) upisalo pobjedu u šest jedrenja", ispričao je bivši juniorski svjetski prvak u klasi 470.

CRO Melges 24 Cup održava se uz partnerstvo Angeline Yacht Chartera, Sailing Pointa, North Sailsa, One Sailsa, digitalnog studija Akvarij, digitalne agencije Raiser i regate.com.hr.

Biograd CRO Megles Cup 2023

Foto: Hrvoje Duvančić / regate.com.hr

Rezultati Biograd CRO Melges 24 Cup (6 jedrenja):

 1. Razjaren
 2. Panjić,
 3. Fjonda,
 4. PointOne
 5. Mataran 24
 6. Amor Wave,
 7. Tutta Forza,
 8. Cezibordo,
 9. Obi-Wan,
 10. Zen,
 11. Barmaley,
 12. Universitas Nova,
 13. Yikes,
 14. Joyrunner,
 15. Iggy,
 16. Palmina Nova,
 17. Orage,
 18. SHE

Nautica portal