EP u Formula Windsurfingu: Daskaši se okupljaju na Pelješcu

Viganj je domaćin Formula Windsurfing europskog prvenstva i Otvorenog prvenstva Hrvatske u jedrenju na dasci

 

 

 

Viganj na Pelješcu ponovo je domaćin vrhunskog windsurfing natjecanja. Zaljubljenici vjetra i brzine će se od srijede 3. rujna pa do nedjelje 7. rujna okupiti na Europskom prvenstvu u jedrenju na dasci. Podsjetimo, prošle godine Viganj je ugostio daskašku elitu na Formula Windsurfing svjetskom prvenstvu.

 

Prijave natjecatelja još uvijek traju, a za sada je prijavljeno više od 60 sudionika. Posebno veseli dolazak prošlogodišnjeg svjetskog prvaka Caspera Boumana i ovogodišnjeg europskog prvaka u slalomu, Riječanina Enrica Marottia, koji je ovaj prestižni naslov i prvu windsurfing medalju za Hrvatsku osvojio prošli tjedan u Bolu. Natjecanje seboduje i za ISAF svjetsku listu, a valja naglsiti da se istovremeno sa Europskim prvenstvom održava i Otvoreno prvenstvo Hrvatske u jedrenju na dasci.

 

Organizator natjecanja je Klub športova na moru „Bofor“ iz Vignja u suradnji sa Pomorsko športskom udrugom „Peliška jedra“ iz Orebića. „Očekujemo pet dana dobrog jedrenja. Vremenska prognoza nije sjajna, ali Viganj ima svoju „lokalnu 'termiku' koja nikad ne iznevjeri“ najavio je predsjednik regatnog odbora Dražen Zdelarec dan prije početka natjecanja.

 

Start prvog plova bit će u srijedu u 14 sati, a natjecanje završava u nedjelju 7. rujna proglašenjem pobjednika i podjelom odličja.

 

„Bofor“