Prada Cup: Luna Rossa Prada Pirelli tim uvjerljivo u finalu

Luna Rossa Prada Pirelli tim osvojio je četiri boda i plasirao se u finale PRADA kupa, time su se iskupili za neočekivano loše rezultate u prethodnim utrkama četvrtfinala.

 

Luna Rossa Prada Pirelli Prada Cup -Semi Final

Foto: COR36/ Studio Borlenghi

Talijani su odlučno krenuli i trebale su im samo još dvije pobjede kako bi izborili plasman u finale PRADA kupa, gdje će se susresti s INEOS TEAM UK.

Amerikancima je zapravo pobjeda bila obnova njihovog Patriota, kojega su uspjeli na vrijeme osposobiti kako bi sudjelovali u polufinalnim utrkama, nakon što je njihov AC75 gotovo potonuo prije manje od dva tjedna. Danas su morali pobijediti u obje utrke kako bi ostvarili šansu šansu za plasman u finale, ali Talijani su bili bolji i na startu, te ukupno, ne samo brži, nego i postojaniji i samopouzdaniji. Bez stvarnog i odlučnog pritiska protivnika, jedrili su bez pogreški i tako došli do dvije lagane pobjede.

Prognoza kako će vjetar biti slab i promjenjiv pokazala se pogrešnom, konstantan vjetar sa sjeveroistoka, snage 11-14 čvorova, omogućio je regatnom odboru da pravovremeno započne s obje utrke na stazi A. Unatoč uspješnim naporima kako bi svog PATRIOT-a vratili u more, American Magic tim sada je eliminiran iz PRADA kupa.

New York Yacht Club American Magic - Semi Final Race

Foto: COR36/ Studio Borlenghi

 

Luna Rossa Prada Pirelli tim s pravom je uskočio u finale u kojemu će se boriti protiv INEOS TEAM UK. Talijani, koji kao da su pronašli ritam nakon početno loše odjedrenih RR utrka, sasvim sigurno bit će težak protivnik britanskoj momčadi.

Prada Cup Semi final results

 

S takvim obratima kakve smo pratili od 17. prosinca prošle godine, zapravo u samo 9 dana natjecanja, koliko ih je bilo od prve utrke AC75, nemoguće je predvidjeti tko će biti 36. Challenger u America's Cupu. Obje momčadi, i Luna Rossa Prada Pirelli i INEOS TEAM UK, dokazale su kako imaju i znanje i samopouzdanje što jamči nova uzbuđenja tijekom finala Prada kupa.

Prada Cup finals

 

Finalno natjecanje između dvije vodeće momčadi započet će 13. veljače, a završiti 22. veljače. Prva momčad koja osvoji sedam bodova osvojit će PRADA Cup i suočiti se s braniteljem naslova, Emirates Team New Zealand.

 

Prada Cup Semi final

Foto: COR36/ Studio Borlenghi

 

Nautica portal