Talijani nanizali četiri pobjede u finalu

Luna Rossa Prada Pirelli tim napravio je još jedan „dvokorak“ prema pobjedi u finalu Prada kupa.

 

Prada Cup 2021 Finals Day 2

Foto: COR36/Studio Borlenghi

S četiri pobjede na semaforu, Luna Rossa Prada Pirelli ulazi u završni vikend PRADA kupa, potvrdivši svoju nadmoć današnjim pobjedama, a za INEOS TEAM UK put k pobjedniku finala postaje sve teži.

Početak je bio napet i nudio neizvjestan ishod, Luna Rossa Prada Pirelli i INEOS TEAM UK pokazali su savršene dvoboje i taktike jedan na jedan, no uslijedila je utrka u kojoj je britanska momčad napravila jednu pogrešku prije starta, a zatim su nastavili zaostajati u potjeri za Talijanima u preostalim dionicama utrke.

S obzirom kako performanse ovih jurilica izgledaju prilično ujednačeno, start postaje presudan trenutak. Talijani su jednostavno jedrili bolje i time usmjeravali tijek obje trke u njihovu korist.

Prada Cup Finals Day 2

Foto: COR36/Studio Borlenghi

Utrke su se danas održavale na "the back paddocku" - kako se obično naziva natjecateljska staza E - s vjetrom sa sjeveroistoka između 16-20 čvorova pred gomilom gledatelja i navijača.

 

Netom nakon završetka drugog dana Prada kupa, kao rezultat vladine najave o zaključavanju razine 3 u Aucklandu, u početku na 72 sata, sljedeći planirani dan utrke u srijedu je odgođen, a lokacija na kojoj su smješteni natjecatelji i njihova podrška za to vrijeme neće biti otvorena za javnost.
America’s Cup Event Ltd tijekom sljedećih će nekoliko dana surađivati s vlastima i relevantnim agencijama na rješavanju posljedica odgode. 

Prada Cup 2021 Finals Day 2

 

Nautica portal