Završio Vendée Globe 2020-2021

Ari Huusela je prelaskom ciljne ravnine kao posljednji natjecatelj, pri tome osvojivši 25. mjesto, označio završetak ovogodišnjeg Vendée Globea.

 

Ari Huusela Vendee Globe

Foto: Jean-Louis Carli

Kada je finski skiper Ari Huusela prešao ciljnu liniju Vendée Globea 2020-2021, ovog petka ujutro u 08 35 46 sati UTC, plasmanom na 25. mjestu samačke neprekidne utrke oko svijeta, to je označilo konačni završetak njegovog sna o oceanskim avanturističkim plovidbama, koje su tijekom posljednje 22 godine okupirale gotovo sve njegovo slobodno vrijeme. Regatu je završio za 116 dana 18 sati 15 minuta i 46 sekundi, a ciljnu ravninu prešao je 36 dana nakon što su je prešli pobjednik Yannick Bestaven i Charlie Dalin.

Posljednji dani njegova nastupa na regati, proljetno sunce i mirno mora, bili su pravedna nagrada za Ari Huuselu koji je postao veliki nacionalni heroj u njegovoj domovini - Finskoj, baš kao što je njegovo pozitivno i veselo držanje postalo jedna od uspomena na obvodišnji Vendée Globe, kako njegove beskrajno dobro raspoložene božićne adventske poruke, tako i njegovi veseli svakodnevni video izvještaji s njegove 'STARK IMOCA Vendée Globe 2020' jedrilice.

Nautica portal