777 milja do kraja četvrte etape VOR-a

images


Groupama, vodeća posada, ima do cilja još točno 777 milja. Puma zaostaje za vodećom posadom 138 milja, a Telefonica za vodećom 160 milja. Camper je četvrti s 216 milja zaostatka, i to u tragu Telefonice. images Posada jerilice Camper, na kojoj su Novozelanđani, nadaju se boljem plasmanu u cilju četvrte etape regate oko svijeta Volvo Ocan Race – jer cilj je u njihovom gradu, Aucklandu (Novi Zeland).

Groupama, vodeća posada, ima do cilja još točno 777 milja. Pumpa zaostaje za vodećom posadom 138 milja, a Telefonica za vodećom 160 milja. Camper je četvrti s 216 milja zaostatka, i to u tragu Telefonice.

Ono čemu se nadaju Novozelanđani na Camperu svakako je druga od dvije moguće sinoptičke situacije. Naime, prva predviđa posljednjih stotinjak milja jak vjetar iz smjera cilja tj. jedrenje u orcu, što im također daje nekakve izglede jer, čini se, uvjereni su da bolje pozanju akvatorij oko najsjevernijeg dijela Novog Zelanda nego protivnici. Ali, svi su oni već ili bili ovdje ili su jako dobro proučili uobičajene sinoptičke situacije.

Druga je mogućnost za Camper izglednija, naime postoji mogućnost da stotinjak milja pred Auckladnom zavlada bonaca, što bi znatno usporilo njihove protivnike i omogućilo im približavanje te u bliskoj borbi nadmudrivanje za koje, ponovno, misle da bi moglo za njih biti dobro, zbog domaćeg terena...

Uglavnom, još dva dana biti će vrlo interesantno u završinici 4. etape regate oko svijeta Volvo Ocan Race. Od starta četvrte etape prošlo je 16 dana i 15 sati.

Komentirati možete u temi.