22 posade nastupile na 7. regati Labinska republika

images


Proteklog vikenda u Rapcu je održana je 7. regata Labinska republika za krstaš po OPEN premjeru u organizaciji JK Kvarner, a unatoč lošoj vremenskoj prognozi za nedjelju na regatu se odazvalo 22 posade iz Istre i Kvarnera. images Proteklog vikenda, od petka 11. do nedjelje 13. svibnja, u Rapcu je održana je 7. regata Labinska republika za krstaš po OPEN premjeru u organizaciji jedriličarskog kluba Kvarner. Unatoč lošoj vremenskoj prognozi za nedjelju na regatu se odazvalo 22 posade iz Istre i Kvarnera.

Nažalost, organizatora i pristiglih posada, s obzirom na prognozu, predviđena jedrenja i popratni program za drugi dan regate su otkazani unaprijed te je podjela pokala održana u večernjim satima prvog dana kako bi se posade sigurno vratile svojim matičnim lukama. Za one koji su odlučili ostati organizator je stavio na raspolaganje vezove do daljnjega.

U subotu, posade su jedrile dva plova kursa "štap" u vrlo zahtjevnim uvjetima po laganom vjetru iz SE i E smjera. U oba plova, velika borba vodila se u grupi "Delta" između posada broda Cubelibre2 s Damirom Viskovićem za kormilom i posade broda DSK s kormilarkom Niki Keser u kojoj je Cubalibre2 oba puta izašao kao pobjednik.

Vrlo napeto bilo je i u grupi "Golf" gdje su se tri posade borile za pobjedu, posada broda Malinska s Nikolom Jurićem, Rantaplan s Denisom Žauharom i domaća posada Alba2 s Lukom Sinković za kormilom. Kroz oba plova u ovoj grupi vodstva su se mjenjala i najsitnije greške skupo su koštale. U prvom plovu najbolja je bila posada Alba2 te u drugom Malinska. Time je pobjedu u ukupnom poretku za tu grupu odnijela posade Malinske, Alba2 osvojila je drugo mjesto te Rantaplan treće. Ukupni pobjednik regate je posada Cubalibre2 s Damirom Viskovićem za kormilom, drugo mjesto osvojila je DSK te treće Luks s kormilarom Emilom Kalčićem.

Za vrijeme dok su jedriličari vodili svoje bitke na moru uz rabački lungomare ostali su na kopnu osim praćenja regate i uživanja u prizorima brojnih jedara imali prilike pogledati nastup labinskih mažoretkinja i informirati se o tečajevima jedrenja za djecu i odrasle u organizaciji lokalnog jedriličarskog kluba Kvarner. Za one najmlađe organizirana je i likovna radionica na temu jedrenja. U vecernjim satima, nakon podjele, jedriličari i posjetitelji, zabavljali su se do kasno u noć uz live nastup benda Dream Project.

Nedjelju ujutro prognoze su se u potpunosti obistinile, morem ispred rabačke luke "divljala" je jaka orkanska bura.

Ukupne rezultate pronađite ovdje.

Komentirati možete u temi.