Predstavljamo konceptni DOMANI S32 Lounge

Iz ovog nizozemskog škvera i dalje iskazuju nastojanja u redefiniranju pojma koji opisuje „Daysailing“ jedrilicu: moderan izgled, inovativne značajke, avangarda u pravom duhu DOMANI-ja. 

DOMANI S32 Lounge

Savršen kokpit za smještaj gostiju, ali i s jasnom idejom vodiljom izgradnje jedrilice prilagođene samačkom jedrenju. Mogli bismo ga prozvati predstavnikom SUY (Sport Utility Yacht) kategorije!

Ambicija modela S32 Lounge u početku je bila ponuditi tržištu postojeću S30 Sportyacht u izvedbi s kolom kormila umjesto argolom, ali tijekom dizajna i razvoja postalo je jasno da će se fokus usmjeriti na rješenje kojim će novi model biti malo duži i vitkiji te biti strukturno i idejno podijeljen na 4 različite zone:

  1. sunčalište s integriranim ljestvama za kupanje,
  2. zona upravljanja s kontrolom svih škota i klizača,
  3. kokpit, središnje područje za druženje s dovoljno prostora za sjedenje i boravak tijekom plovidbe,
  4. i na kraju, ali ne najmanje važno, lijep i kvalitetno uređen interijer

DOMANI S32 Lounge deck

U S32 Loungeu, položaj kola kormila pomaknut je prilično prema krmi, sa svim potrebnim za samačko jedrenje. Dvostruka kormila ostavljaju središnji prostor slobodnim, pa gosti mogu udobno sjediti u još većem kokpitu. Neometani manevrima tijekom plovidbe mogu uživati u prekrasnom danu na moru. Kretanje prema krmi i sunčalištu ostaje neometano.

DOMANI S32 Lounge render stern

S pozicije kormilarenja DOMANI S32 Lounge ostaje vjeran svom DOMANI duhu kombiniranja sportskog, elegantnog i performansama usmjerenog dizajna.
DOMANI S32 Lounge ostaje vjeran svom DNA - stilu Gran Turismo stilu jedrenja - brzo, zabavno i luksuzno.

 

Pored opisane S32 Lounge, nizizemski škver najavljuje potpuno novog člana njihovog asortimana brodova s potpuno električnim pogonom - DOMANI X26, pustolovni i istraživački brod „open“ koncepta.
Zasnovan na učinkovitim linijama trupa DOMANI E32, model X26 je izrađen od recikliranog aluminija i mogućnošću 100% reciklaže nakon završetka svog plovidbenog vijeka. Po lijepom ljetnom danu moći će krstariti besprekidno krstariti pokretan isključivo sunčevom energijom.
Više o ovom modelu uskoro…

DOMANI X26 the first full electric SUY

Nautica portal