Nimbus C8 - novitet iz švedskog škvera!

Švedski škver Nimbus pustio je u javnost prve fotografije svog novog modela C8.

 

Nimbus C8
Temeljen je na modelu T8, koji je osvojio prestižnu nagradu Best of Boats 2020 u kategoriji "Fun", također nagradu na Motor Boats Award 2021 u kategoriji "Sport boats", te nominaciju za European Powerboat of the Year 2021. u kategoriji motornih brodova do 10 metara, ali model C8 konceptualno je osmišljen za plovidbu u svim vremenskim uvjetima.

Na prvim fotografijama modela C8 uočljiva je uska kormilarnica, sa širokim palubnim prolazom duž nje, što je zapravo i karakteristika Nimbus plovila, te kliznim vratima pune visine na obje strane. Karakterizira je stakleni krov, gotovo punom dužinom, te neobičan zakrivljeni krmeni prozor koji se izvija na krov i čini s njim jednu cjelinu. Zasigurno će sve skupa stvoriti izuzetno svijetlu, prozračnu kormilarnicu s izvrsnom 360o vidljivošću, sigurnu i preglednu.

Novi C8 dijeli trup s modelom T8, dug je 8,15 m, te širok 2,6 m. Pogonjen je s jednim vanbrodskim motorom Mercury Verado, prema izboru kupca snage 200-300 KS te sa spremnikom goriva kapaciteta 240 litara. Za očekivati je da će motorima te snage brzine krstarenja biti između 20 i 35 čvorova, dok bi maksimalna brzina trebala biti oko 40 čvorova.

Verzija s Mercury Verado F250 XL EFI DTS V8 trebala bi koštati oko 100.000 EUR.

Nautica portal