PAJOT Custom YACHTS Catamaran 110 – otok pod jedrima

Marc Pajot predstavlja ovaj radikalno inovativan projekt katamaranske superjahte. On je bio uključen u dizajn vrlo inovativnih trkaćih višetrupaca već od 1980., a od 2001. radi u posredovanju prodaje luksuznih katamarana, jedrilica i motornih jahti, kao jedriličar osvajač je Olimpijske medalje, pobjednik Route du Rhum 1982. i dva puta polufinalist America's Cupa.

 

Pajot Eco Custom 110

Kao rezultat suradnje tima stručnjaka, katamaran Pajot Custom 110 kombinacija je novih i standardnih koncepata. Inovacije zajedno s provjerenim rješenjima omogućuju ovom katamaranu postizanje svih atributa i funkcija superjahte. Sastav konstrukcije trupa i aluminijske gondole, kompozitne nadgradnje i flybridgea te karbonska oprema, ukrašeni novim dizajnerskim značajkama, stvaraju kombinaciju bez presedana na tržištu.

Ovaj 34 metarski katamran, širine preko 14 metara, nudi jacuzzije s pramčanim i krmenim prilazima iz VIP kabina u svakom trupu, privatni beach klub na krmi, te ogroman flybridge od 100 m2. Eko komponenta proizlazi iz upotrebe hibridnog električnog pogona, plus snažnog solarnog panela od 12 kW i hidrogeneratora od 7 kW, što bi trebalo biti dovoljno za pokrivanje svih potreba tijekom plovidbe po Mediteranu. Kako proizvođač ističe, snaga iz baterija pokriva do 30 nm plovidbe na električni pogon, a i nakon toga će moći osigurati ugodnu noć na sidru. Pored lakoće upravljanja karakterizira ga stabilnost i sigurnost na moru te putna brzina plovidbe od 12 čvorova, a maksimalna 15-16 čvorova (na motor).

Jedrilje ima ogromnu površinu, glavno 180m2, genoa 265m2, a genaker je veličine čak 750m2!

Pajot Eco Custom 110

Specifičnosti kojima se odlikuje Pajot Custom 110 su hibridni pogon, mali otpor trupa katamarana, jednostavan i učinkovit pogon na jedra, snaga koju isporučuju hidrodinamički generatori, servisna snaga koju pružaju veliki solarni paneli površine 70 m2, spremnik električne energije za noćnu autonomiju na sidru, nula emisije CO2, doseg preko 30 nautičkih milja, palubna oprema prilagođena upravljanu s malim brojem posade, multifunkcionalna stanica za navigaciju i nadzor, kao i niz drugih rješenja.

Glavne značajke i kvaliteta objedinjeni su u projektnoj filozofiji "Eco Yacht", koja uključuje inženjering i umjetnost, a sve kako bi se postigao vrhunski užitak boravka na moru, bilo za privatnu upotrebu ili za najam.

Može se naručiti u opciji vlasničke verzije, u slučaju koje panoramska kabina na prednjem kraju palube pruža privatni pristup palubi na pramcu, te charter verzije s opcijama tri do šest kabina.

Pajot Eco Custom 110

Cijena kreće od 14 milijuna eura.

Više informacija na stranicama proizvođača ECO YACHT PAJOT Custom YACHTS Catamaran.

Nautica portal