Linjett 39 - novitet iz švedskog škvera Rosättra

Linjett 39 najnoviji je model iz švedskog škvera Rosättra, zamišljen je kao brzi krstaš elegantnog oblika trupa, s bogatom opremom koja omogućuje jednostavno za rukovanje i kormilarenje jednoj osobi.

Linjett 39 Rosättra

Švedski škver Rosättra započeo je s radom daleke 1886. godine, u povijesti škvera samo su dvije obitelji, kroz pet generacija, bile vlasnici: Jansson i Gustafsson. Zajedničko objema obiteljima bio je entuzijazam za inovacijama i sposobnost uhvatiti duh vremena. Kad su ljudi prvi put počeli ploviti iz užitka krajem 19. stoljeća, škver Rosättra već je gradio plovila pogodna za plovidbu po švedskom arhipelagu. Tako se ta sposobnost predviđanja i uklapanja trendova i potreba njihovih klijenata nastavila tijekom generacija.

Linjett 39 side view

Vanjski dizajn Linjett 39 kombinacija je modernog i tradicionalnog, što je posebice vidljivo na krmenom dijelu, koji nas podsjeća na modele s kraja devedesetih, na pramcu, posebice poznavajući plovno područje kojemu je ova jedrilica prvenstveno namijenjena, a to je stjenovita obala u uvalama švedskih arhipelaga, takav dizajnerski pristup ima smisla.

Bilo za jedrenje ili druženje, kokpit Linjett 39 dizajniran je da omogući oboje. Za one koji aktivno ne sudjeluju u plovidbi, sprijeda su sigurni, dok je kormilaru na krmi omogućen slobodan prostor za samostalno upravljanje jedrilicom. Svi konopi provučeni su straga, svi su vinčevi nadohvat kormilaru, a preko dva kola kormila pruža mu se jasan pregled tijekom plovidbe. Za veću sigurnost sustavi upravljanja odvojeni su, a sve površine i kutovi imaju mekane rubove. Paluba je dizajnirana kako bi bila uredna i funkcionalna.

Linjett 39 Rosättra

Kako bi se težina svela na najmanju moguću mjeru, a da se ne umanji krutost, gradnja Linjett 39 je odrađena vakkumskom infuzijom vynilestera, s Divinycell ispunom i sveobuhvatnim sistemom ojačanja. Strukturni okviri izrađeni od jednosmjernih vlakana smanjuju ovisnost o glavnoj pregradi, što otvara razne mogućnosti za unutarnji raspored, a direktno je omogućilo stvaranje otvorenijeg salona, kao i veće pramčane kabine, uz prostor za tuširanje smješten pri pramcu te dodatno spremište pri krmi.

Linjett 39 Rosättra

Sukladno prethodno navedenom, glavne promjene dogodile su se ispod palube. Kombiniranjem izrade s modernom tehnologijom, interijeri su redizajnirani kako bi se stvorilo znatno veća površina salona. Stoga je kupaona s wc-om i tušem smještena uz pramčanu kabinu, a nasuprot kuhinje, odnosno ispred desne krmene kabine dobilo se lijepo i veliko spremište.

Kombinacijom brzog trupa, velikih kormila i snažnog motora (Volvo Penta D2 50), Linjett 39 nudi izvrsnu upravljivost u svim situacijama, a uz lagani trup opcija je izrada Linjett 39 s električnim motorom.

Jedrilica Linjett 39 duga je 12,15 m, gaza 2,15 m, sa rezervoarom goriva od 150 l, spremnikom za vodu od 350 l, s CE-kategorijom: A-Ocean.

Prve isporuke očekuju se tijekom ovog ljeta. Očekivana cijena je oko 300.000 €.

Više informacija možete pronaći web stranicama proizvođača.

 

Nautica portal