Britanski Oyster predstavio potpuno novi model Oyster 595

Britanski škver Oyster predstavio je dugo očekivani model Oyster 595, dužine 60 stopa, popunjavajući njime važnu prazninu u cjelokupnoj Oyster floti.

Jedrilica Oyster 595

Proporcionalna i izuzetno svestrana, ova jedrilica nudi kvalitetu izrade bez kompromisa, u skladu sa svim željama i zahtjevima budućih vlasnika, baš onako kako je Oyster i navikao svoje kupce.

Dizajnirana je kako bi njome upravljalo dvoje ljudi bez napora uz impresivan unutarnji volumen za ugodan smještaj obitelji i prijatelja. U kokpitu, na krmi i pramčanim palubama ima dovoljno prostora za druženje, a pruža i opcionalnu palubu na kojoj se svi mogu pridružiti zabavi. Uz luksuzan i udoban interijere i najnoviju tehnologiju, idealna je jedrilica kojom možete krenuti na put oko svijeta.
Oyster 595 jedna je od rijetkih istinskih oceanskih krstarica s brojnim dizajnerskim karakteristikama izvedenih iz Oysterovih većih modela. Dizajnirana je za sigurno, ali brzo i uzbudljivo krstarenje. Izgrađena od najsuvremenijih materijala korištenjem najnaprednijih tehnika, a cjelovitost trupa certificirana je od strane Lloyd's Registra.
Uz jednostavnost za rukovanje i izuzetnu upravljivost, pramčani i krmeni potisnici čine je maksimalno lakom za manevriranje u skučenim prostorima. Potpuno automatizirana, sa standardnim roll glavnim jedrom, nudi preciznu kontrolu upravljanja zahvaljujući dizajnu dvostrukog kormila. Povećani volumen trupa sa širokom krmom može podnijeti puno snage u jedrima i velike brzine jedrenja.

Oyster 595

Suvremeni interijer luksuzan je, s maksimalnom udobnošću, čineći život na 595-ici i duljim periodima plovidbe maksimalno ugodnim. Pomno analizirani detalji rezultirali su vrhunskim rješenjima, od sjedala u salonu koja su ujedno i dnevni ležaj do hladnjaka u punoj veličini, kao i kabina s vlastitom kupaonicom s tušem.
Postoje tri standardna izgleda, ali i ona se mogu se s lakoćom dodatno prilagoditi svakom novom vlasniku. Tradicija je upotpunjena najnovijom tehnologijom zaslona osjetljivog na dodir, te navigacijskim i zabavnim rješenjima, pružajući mogućnost povezivanja bilo gdje se nalazili. Svu upotrjebljenu tehnologiju i sustave karakterizira pouzdanost, ne ugrađuje se ništa što nije dokazano korištenjem na oceanu.

Uz DNA Oystera, koji se provlači kroz svaki centimetar nove 595-ice, ona ne sadrži samo duh ostalih Oyster jahti već i iskustvo stečeno tijekom 48 godina. Nadahnuta vlasnicima i profinjena Oysterovim dizajnerskim, inženjerskim i konstruktorskim timovima, može ponijeti naziv superjedrilice upakirane u 60 stopa.

Opcije interijera dolaze u varijanti sa a stražnjom vlasničkom kabinom te s tri kabine za goste, jednom u sredini i dvije u pramcu, stvarajući privatnost za prijatelje/goste ili posadu. S obzirom na konstrukciju unutarnji prostor stvara mogućnosti za dodatnu prilagodbu - na primjer, u vlasničkoj kabini ima mjesta za radni stol ili dodatna sjedala.

OYSTER 595 INTERIOR PLAN

OYSTER 595 DECK PLAN WITH EXTENDED TRANSOM

Oyster 595 vrhunac je 48 godina izgradnje ovakvih tipova jedrilica. Na temelju stvarnog iskustva nautičara, sve je dizajnirano za kako bi bilo jednostavno, od pristupa strojarnici do pažljivo označenih servisnih cijevi i ožičenja za jednostavno održavanje. Pri projektiranju maksimalno se uvažavala praktičnost. Vrata se otvaraju u smjeru u kojem očekujete i učvršćuju se čvrstim kopčama - čak i podovi imaju gumene brtve kako bi spriječili škripanje.

Oyster 595 interior

Ne postoje dvije Oysterice. Kao i sve njihove jahte, Oyster 595 dizajniran je i ručno izrađen koristeći vještine, spoznaje i iskustva stečena tijekom 48 godina, od inicijalne skupine vizionara, uključujući vlasnike, osoblja, prodajnog tima i voditelja projekata. U svaku pojedinu jedrilicu ugrađen je djelić ponosa i strasti, a jedini prihvatljivi standard je savršenstvo. Radeći s najfinijim materijalima i posvećujući opsesivnu pažnju prema detaljima, Oystrovi majstori znaju kako njihovu viziju pretočiti u novi brod, a pritom je učiniti jedinstvenom za svakog pojedinog vlasnika.

Oyster 595 salon

Kako bi osigurao čvrstoću i cjelovitost, Lloyd's Register certificira trup i palubu svake jedrilice, koje pregledavaju tjedno tijekom gradnje. Kombinirane vještine svih uključenih stručnjaka doprinose iznimnoj kvaliteti i završnoj obradi svake isporučene jedrilice.
U ovom britanskom škveru ističu kako kada preuzmete vlasništvo nad svojom Oyster 595, znate da je ona izgrađena da traje cijeli život.

OYSTER 595 osnovne specifikacije: 

  • Dužina preko svega: 19.05 m
  • Dužina na vodenoj liniji: 16.81 m
  • Širina: 5.36m
  • Gaz : 2.68m
  • Motorizacija (standard): Volvo Penta D3-150 110kW (150 KS)
  • Spremnik goriva: 1,420 litara
  • Spremnik vode: 1,140 litara
  • Površina jedrilja – uključujući 105% prednje jedro: 180 m2

Više informacija o modelu Oyster 595 možete pronaći na web stranicama proizvođača.

Nautica portal