Dehler 38 SQ – novi Bestseller?

Tržište za Dehler 38SQ zasigurno postoji, potvrda tome su i brojne narudžbe koje pristižu.

 Dehler 38 SQ

Samo je nekoliko gradova sinonim za glamur i uspjeh, a vjerojatno niti jedan kao Cannes na Azurnoj obali, gdje se redovito viđaju zvijezde u šetnji poznatim crvenim tepihom. Tu je započela i najnovija priča o uspjehu tvrtke Dehler: premijera crvenofolirane jedrilice Dehler 38 SQ, s izgledom saća, započela je u Cannesu krajem prošlog ljeta s ekskluzivnim predstavljanjem kupcima i prvim novinarskim testiranjima. Od tada je poslano više od 70 narudžbi za ovaj potentni krstaš, kojim se može jedriti četverokutnim, square-top, ili klasičnim, pin-top, glavnim jedrom.

SQ u nazivu ove jedrilice ima svoje značenje, naime, S označava Speed, a Q označava Quality, dakle krase ju brzina i kvaliteta, što je zapravo bila i nit vodilja pri njenom dizajniranju. Za njen dizajn je zaslužan studio Judel/Vrolijk & Co. Jedrilica Dehler 38SQ duga je 12,07 m, široka 3,75 m, a gaz joj je 2,03 m. Ovaj racer-cruiser ima opcije rasporeda interijera s dvije ili tri kabine, no uvijek samo s jednim toaletom, što joj je možda i najveći nedostatak u slučaju da namjeravate ovu jedrilicu dati u redovan charter.

Dehler 38 SQ

"Naši kupci cijene ogromne potencijale performansi ove jedrilice, s kojom se izrazito lako rukuje, a koja nije samo lijepa figura na regati, već i ozbiljan takmac u utrci za najbolje pozicije", kaže trgovac Dehlerom jedrilicama, Marc Kaiser iz Dampa u Njemačkoj.

Dobro opremljena, s uključenim Cruising i Competition paketima opreme, cijenom se približava iznosu od 200.000 EUR, bez PDV-a. Izravna konkurencija, koje zapravo i nema puno, doprinosi početnom uspjehu, te potvrđuje dobre smjernice koje su slijedili njeni dizajneri. Jedrilice poput X-yachts Xp38, Grand Soleil 37 ili Solaris 37, pripadnice su luksuznijeg i skupljeg razreda, s cijenom najmanje trećinu većom od Dehler 38 SQ. S druge pak strane JPK s 38 Fast Cruiser i IDB Marine s jedrilicom Malango 1088 alternativa su koja za trećinu manje novca pruža barem jednako dobre performanse, ali i osjetno manju kvalitetu i opremljenost, kako u potpalublju, tako i na palubi.  

Dehler 38 SQ interior

Čitav tim Dehlera nevjerojatno je ponosan na ovaj pozitivan odgovor kupaca i visoko motiviran donositi nove inovacije u jedrenju. Podsjetimo, Hanse Yachts Group preuzela je Dehler 2009. te je 2012. godine proizvodnja preseljena u Greifswald.

Sve o Dehler 38 SQ, uključujući uzbudljive fotografije i video zapise s obalnih voda Ligurije, možete pronaći ovdje.

 

 
 
MyDehler Safety Cloud

Želite imati na oku svoju jedrilicu bilo gdje se nalazili? MyDehler Safety Cloud to omogućava! Upozorenja uživo, funkcije praćenja i automatske obavijesti redovito vas izvještavaju o relevantnim promjenama na brodu. U ovom potpuno novom video vodiču korak po korak objašnjene su svestrane funkcije ove pionirske aplikacije. Saznajte sve uzbudljive detalje, od instaliranja aplikacije do naručivanja opreme.

 

Nautica portal