Predstavljen Lagoon 55

Lagoon 55 dolazi iz proizvodnih hala vodeće svjetske marke proizvođača katamarana.

 

Lagoon 55
Dizajnirali su ga VPLP i Patrick le Quement, a na njemu ćete pronaći sličnosti s manjim plovilima tog tipa, iako zapravo prostorom i dizajnom koketira s klasom više, odnosno katamaranskim plovilima veličine preko 65 stopa.
Kako smo već naveli, dizajneri su, u usporedbi s manjim plovilima, iskoristili dodatnu duljinu koja stvara veći volumen, tako da 55-ica može imati raspored i s do šest pravih dvostrukih kabina s pripadajućim toaletima.

Lagoon 55 3
"Prvi put imamo šest kabina iste veličine i funkcije i veći flybridge", objašnjava voditeljica razvoja proizvoda Martina Torrini, tijekom premijerne virtualne turneje prvog modela Lagoona 55, koji je lansiran u ožujku ove godine.
Veličina kokpita povećana je na 25m2, pa čak nudi i roštilj. Na ogromnom flybridgeu (opremljenom hladnjakom i šankom) ima više prostora za druženje, a na prednjem dijelu kabine nalazi se pomična podloga za sunčanje.
Kao i kod svih Lagoon katamarana, naglasak je na udobnosti i jednostavnosti upotrebe, a ne na brzini i sposobnosti jedrenja u vjetar.

Lagoon 55 2

Lagoon 55 dug je 16.56m i širok 9.00m. Više informacija možete pronaći na web stranicama Lagoona.

Nautica portal