ORC42 - dvotrupna jurilica druge generacije

ORC42 (ili Ocean Rider Catamaran) je izuzetno brzi katamaran, djelo je arhitekta Christophea Barreaua, kojega je izgradio MARSAUDON COMPOSITES, u potpunosti dizajniran za vrhunske jedriličraske performanse, ali i za maksimalnu udobnost.

 

ORC42 Marsaudon Composites

Škver je kao cilj ovog projekta naveo "zajedničko zadovoljstvo". Otvoreni prostor (koji nije podijeljen) izvana i iznutra na ORC42 rezultira puno većim životnim prostorom nego je to slučaj kod veličinom sličnih katamarana.
Pomaknute unazad, kormilarske pozicije omogućuju dobar pogled naprijed i na jedrilje, pa tako omogućuju i jednostavan pristup trimanju jedara. Pomalo čak sliče položaju kormila koje se nalazi na gumenjacima, a sve u funkciji optimizirane pozicije kormilara.

ORC42 helm

Interijer pruža ležajeve za 10 osoba, prostranu kuhinju, posebno s obzirom na veličinu broda, veliku kupaonicu u svakom trupu. Krmene kabine pune su svjetlosti, s lijepim pogledom na krmu broda.

Dimenzije su mu 13.05m dužine, 7,40m širine, gazi standardnih 1,5m (u opciji je s kobilicom od 2,3m), a pogone ga dva motora od 29KS sa saildrive sustavom. Kapacitet spremnika goriva je 2x 90l, a svježe vode 2x 100l.

ORC42 interior

Specifikacije možete naći ovdje ili na web stranicama proizvođača Marsaudon Composites.


Nautica portal