EVO R6 – više od očekivanog!

Napuljsko brodogradilište Evo Yachts predstavilo je Evo R6, 58 stopa dugu jahtu, osmišljenu kako bi pružila jedinstveno iskustvo plovidbe u smislu elegancije, prikladnosti i korištenja prostora.

 

EVO Yachts Evo R6 render

Evo R6 novi je vodeći model iz serije Evo Yachts, za dizajn eksterijera / interijera zaslužan je Valerio Rivellini.

Jahtu, osim dužine od 18 m, karakterizira i promjenjiva širina - kao i svi Evo modeli, posjeduje bočne ograde "X-Tensions" koje se otvaraju prema van kako bi se omogućilo povećanje prostora u kokpitu za preko 40%, time je ovo najveći brod s proširivim stranama na tržištu. Također je karakterizira i krma s platformom Transformer za maksimalnu fleksibilnost korištenja. Unutrašnjost je također fleksibilnog rasporeda s dvije ili tri kabine, uz kabinu za posadu, s obilježjima minimalističkog stila koji se ne odriče maksimalne racionalnosti i funkcionalnosti prostora. Prepoznatljiv dekor, uz široku upotrebu plemenitih i prestižnih materijala ono su što karakterizira i ostala plovila iz EVO Yachts škvera.

U ponudi je dvostruka mogućnost motorizacije s 2 x Volvo Penta IPS 800 ili s IPS 950, za maksimalnu brzinu od 38 čvorova i domet od 280 nautičkih milja.

EVO Yachts Evo R6

Novi Evo R6 je još jedan korak u velikom stilu Evo Yachtsa prema budućnosti, inovativnog brodogradilišta, u potpunosti Made in Italy, koje se sada može pohvaliti važnom ulogom u sektoru motornih plovila. Od samih početaka Evo je cijenjen zbog plovila koja mogu iznenaditi zbog svoje „transformabilnosti“, visoke razine tehnologije i atraktivnog i lako prepoznatljivog dizajna. I na ovom je modelu, kao i na prethodnima, proizvođač prihvatio filozofiju funkcionalnog dizajna: vanjske linije velike estetske čistoće, ravni luk, visoki bokovi, maksimalna kvaliteta završne obrade, ali i velika svestranost prostora.
Vanjski dizajn je suvremen, inovativan i ističe se izdubljenim i izduženim oblicima koji privlače atraktivan sportski profil. Estetika ide ruku pod ruku s funkcionalnošću i o svakom detalju brine se u najsitnijim detaljima. Čitava vanjska površina presvučena je tikovinom s četiri različita područja prema vrsti upotrebe: golem krmeni most s promjenjivom geometrijom, krma kojom dominira elegantno sunčalište i bočne strane koje se otvaraju, dnevni kokpit s velikom trpezarijom u potpunosti natkriven tvrdim krovom i veliko pramčano sunčališta s ležajem prema pramcu.

Na krmi se nalazi "Transformer", modularna platforma, savršeno integrirana, koja se, krećući se u više pravaca, može koristiti kao sigurna i jednostavna potpora za ukrcavanje ili iskrcavanje s rive ili kao ljestve do mora ili odskočna daska za ronjenje, a također i za olakšavanje pokretanja i izvlačenja gumija ili jet-skija.
Pravi zaštitni znak Evo Yachts je zapravo mogućnost da se s dodirom digitalne kontrole bočne ograde "XTension" počnu hidraulično otvarati i to u svega nekoliko sekundi, povećavajući prostor dostupan na 40% i pretvaraju salon u pravi mali trg okrenut prema moru. Otvaranje bočnih strana vrlo je jednostavno, dovoljan je pritisak na gumb. Ovo je inovacija koja karakterizira sve modele Evo Yachts, ali koja na R6 poprima, čak i više, prepoznatljivu značajku jer se primjenjuje na brod od gotovo 18 metara, što je zapravo jedinstveno na tržištu, a omogućava maksimalnu širinu, s otvorenim stranama, od 7,31 metra, gotovo koliko i kod katamarana!

EVO Yachts Evo R6

Koncipirajući novi EVO R6, Rivellini je naglasio koncept druženja i svestranosti. Svako područje palube dizajnirano je za poticanje interakcije između gostiju i doživljavanje broda u svakom pogledu. Evo R6 u središnjem dijelu ima veliku sofu u obliku slova L i veliku ležaljku. Ovo područje ima uvlačivi LCD TV i može se izložiti suncu ili zasjeniti manevriranjem s otvorom prednjeg krova. Uz to, zahvaljujući mogućnosti pomicanja naslona, svi gosti, na krmi i na pramcu, imaju priliku biti uključeni u komunikaciju, uključujući i one koji kormilare.
Otvorena kuhinja na palubi opremljena je dvostrukim hladnjakom i ledomatom i ima stol koji može udobno primiti 8 osoba. Rotacija naslona omogućuje oblikovanje velike sofe u obliku slova C oko stola koja se može otvoriti, po potrebi dodatno povećavajući njegove dimenzije.
Kormilarska pozicija, koja nudi dvostruko sjedalo, opremljena je s detaljima od sjajnog nehrđajućeg čelika, u skladu s brojnim elementima koji su prisutni i u unutrašnjosti. Na pramcu se nalazi sve što vam treba, uključujući tuševe i uvlačiva svjetla.

Ako vas paluba novog EVO R6 poziva da što više vremena provedete vani, pravo iznenađenje dolazi kad istražite unutrašnjost. Plemeniti materijali poput tikovine, kristala, kože i finih tkanina pružaju zadovoljstvo oku i dodiru - percepcija iskoristivog luksuza, jednostavna, ali profinjena. S očito posvećenom pažnjom na svaki pojedini detalj i potpunu prilagodljivost, interijere novog EVO R6 karakteriziraju veliki i udobni prostori, profinjeni materijali i kvalitetna izrada. Pristupa mu se kroz stepenište s pozadinskim osvjetljenjem izrađeno od čelika s ovješenim vrhovima od pleksiglasa. U velikoj trpezariji nalazi se sofa u obliku slova "C". Za kuhinju je karakteristično središnje šesterokutno područje, gdje je smješten štednjak, također šesterokutni, vinski podrum i praktična komoda. Na stropu se nalaze pravokutne ploče povezane čeličnim šinama, popraćene prilagođenim svjetlima. Blagovaonica vodi do vip kabine na pramcu, opremljene bračnim krevetom, ormarom i noćnim ormarićem. Svjetlost se filtrira kroz procijepe koje osvjetljavaju okoliš, osiguravajući odgovarajuću privatnost. Kupaonica dedicirana ovoj kabini dostupna je iz kabine i iz blagovaonice.

EVO Yachts Evo R6

Vlasnička kabina na krmi sadrži veliku garderobu, bračni krevet bočno postavljen, uz pristup elegantnoj privatnoj kupaonici s odvojenim tušem. U vrata kabine ugrađen je 37-inčni LCD koji se uvlači.
Moguće je odabrati konfiguraciju s tri kabine i dvije kupaonice. Također, R6 ima skipersku kabinu s odvojenim i potpuno neovisnim pristupom.

EVO R6 koncentrat je dizajna i udobnosti, oblika i funkcije. Ovome se dodaje snažna sklonost inovacijama i izvrsne maritimne sposobnosti.

Izbor za pogon Volva Penta IPS, osim što traži manji prostor od uobičajenog, a time i znatno veću iskoristivost površine ispod palube, jamči i najbolje performanse, pouzdanost, zvučnu izolaciju, jednostavnost upotrebe i zadržavanje potrošnje na najmanjoj mogućoj mjeri i nadasve sigurnost u plovidbi. Kao što je spomenuto, motorizacija je Volvo Penta IPS, a može se birati između 625 KS (IPS 800) ili 725 KS (IPS 950), što omogućuje da EVO R6 da postigne maksimalnu brzinu od 36 čvorova, odnosno brzinu krstarenja od oko 28 čvorova.

Više informacija možete dobiti na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na web stranicama EVO Yachts www.evoyachts.com

Nautica portal