Nova era za model X-Yachts X4.3

Jedan od najpopularnijih modela danskog škvera X-Yachts, X4.3, prolazi kroz ozbiljan redizajn. Predstavljanje je najavljeno za početak 2022.

 

X Yachts X4.3

Ovo je bio prvi model u linije Pure X, a prvi puta he predstavljen 2016. Od tada je prodano više od 100 putem međunarodne mreže X-Yachts zastupnika. Direktor dizajna i glavni inženjer, Thomas Mielec objašnjava: „Ono što sada razvijamo može se opisati kao manja verzija X56. Razvoj X4.3 smatra se prirodnom evolucijom koja uključuje naučene lekcije i vizualni izgled posebno X46 i X40, a nakon lansiranja X56 vidjeli smo neke mogućnosti za X4.3 koje će je odvesti do još višu razinu”.

Redizajnirani oblik trupa ima šire krmene dijelove iznad vodene linije s Bmaxom dovedenim dalje prema krmi. To povećava performanse niz vjetar i omogućuje puno širi kokpit na krmi. Visina jarbola, a time i površina jedrilja povećana je u usporedbi sa sadašnjim modelom kako bi se poboljšale performanse i održala veća usklađenost s ostalim pripadnicima Pure X linije jedrilica.

Paluba je u potpunosti redizajnirana, čime je dobila moderniji stil od ostalih Pure X modela. Izgled palube sadrži uzdužne klizače prednjeg jedra, u opciji samopreletnog prednjeg jedra rješenje je identično kao i na ostalim jedrilicama iz Pure linije.

Redizajn je i izgled, kao i smještaj sprayhooda, što će rezultirati boljom zaštitom posade smještene u kokpitu-od teških vremenskih prilika na moru, a sami oblik sprayhooda pružit će elegantniji vizualni doživljaj i bolji pogled naprijed za kormilara nego na prethodnim izvedbama. Prostor kokpita širi je i prostraniji, a ostala rješenja preuzeta su s modela X40.

Interijer je također doživio stanoviti redizajn, revidirani oblik trupa i malo podignut pod kabine omogućuje povećanu širinu ležajeva u krmenoj kabini, a stolovi i umivaonici u toaletima poboljšani su i modernizirani. 

X Yachts X4.3

Nema potrebe mijenjati stvari koje su već optimizirane, pa smo za sada uglavnom odlučili zadržati dosadašnji izgled interijera. Predstavljanje redizajniranog modela očekujemo u siječnju 2022. godine “, zaključuje Thomas Mielec.

Redizajn je odrađen unutar kuće, odnsono djelo je X-Yachts Design Teama.

X Yachts X4.3

Specifikacije X4.3

Dužina 13,24 m, širina 3,99 m, gaz (standardi) 2.20 m, uz opcije kraće kobilice L oblika od 1,85 m, odnsono duže kobilice T oblika od 2,50 m. X4.3 standardno je opremljena Yanmarom od 45KS, zapremina sprmenika goriva je 200l, a spremnika vode 340 l. Standardna površina jedrilja je 99 m2, od čega je glavno jedro 55 m2, 106% genoa 44 ,m2,  a opcioni asimetrični spiunnaker je površine 160 m2.

Okvirna cijena osnovnog modela bi trebala biti oko 350.000 € bez poreza. 

 

Više informaicja možete pronaći na web stranicama X-Yachts!

 

Nautica portal