Novitet iz poljskog škvera - Sunreef 100!

Poljski škver Sunreef, poznat po proizvodnji luksuznih katamarana, najavio je novi model koji će biti korak naprijed u njihovoj proizvodnoj gami.

Sunreef 100
Radi se o modelu Sunreef 100, veličine upravo 100 stopa. Sunreef 100 impozantna je katamaranska jedrilica stvorena za krstarenje svijetom u potpunom luksuzu. Prati dizajn uspješnih katamarana Sunreef 50, Sunreef 60, Sunreef 70 i Sunreef 80. S 12,8 metara širine, ova superjahta imat će 433m² životnog prostora, uključujući ogroman flybridge i pramčanu terasu. Interijeri i prostori za opuštanje na otvorenom omogućuju neograničene mogućnosti prilagodbe. Iako pruža luksuzni smještaj za do 12 osoba, Sunreef 100 nudi potpunu slobodu za uređenje po mjeri koje mogu uključivati spa područje, ured, bar s pićima ili teretanu. Zahvaljujući inovativnoj krmenoj garaži, Sunreef 100 moći će lako nositi i dva velika jet-skija. Hidraulična krmena platforma, kada se spusti, udvostručiti će svoju veličinu, te će izgledati kao beach club, pružajući dovoljno prostora za opuštanje.

Sunreef 100 layout

Pored toga, poljski je škver u fazi isporuke potpuno elektrificiranog modela od 80 stopa, pod nazivom Sunreef 80 Power Eco.

Sunreef 80 Power Eco 2021 Nominee

Električni pogon Sunreef 80 Power Eco modela crpiti će energiju iz niza solarnih panela, hidrogeneracijske jedinice, te dvostrukih generatora istosmjerne struje od 80 kW! Solarni paneli od 150m2 mogu generirati do 34kW snage i ugrađeni su u svaku površinu - gornji dio, nadgradnju, bimini, pa čak i jarbol.

Sunreef 80 interior
Sunreef je jedan od prvih graditelja jahti koji su eksperimentirali s integriranim solarnim pločama. Zahvaljujući regeneracijskom sustavu ugrađenom u pogon, propeleri mogu generirati kombiniranih 15kW pri brzini plovidbe od samo 7 čvorova. Cilj je omogućiti brodu lagano motoriranje bez ikakvog paljenja generatora. Pod jedrima, trebali bi zajedriti brzinom i preko 10 čvorova.
Luksuza ne nedostaje u raskošnom interijeru, u kojem će moći spavati do 10 gostiju, a na flybridgeu nudi jacuzzi. Sunreef je također razvio učinkovitiji klima-uređaj kao dio napora da smanji potrošnju energije.

Sunreef 80 layout


Također, taj, ali i elektrificirani model Sunreef 60 E, nominirani su za dobivanje 2021 Gussies Electric Boat Awards.

Nautica portal