Nizozemci najavili Contest 49CS

Nizozemski Contest Yachts najavljuje predstavljanje potpuno novog modela -  Contest 49CS. 

 

Contest 49CS

U ovom nizozemskom škveru ističu kako niti jedan drugi konstruktor nema tako dugo i dosljedno iskustvo u izgradnji jedrilica u klasi 50 stopa, koje traje već 45 godina od ukupnih 60 godina koliko je staro ovo brodogradilište. Contest Yachts dodatno učvršćuje ovu svoju poziciju inovativnim dizajnom krme u ovoj dužini jedrilice, donoseći izvanredne prednosti i dodatke stilu plovidbe. S dugogodišnjim dizajnerskim partnerima judel/vrolijk & co zaduženim za vanjski dizajn, te Wetzels Brown Partners za interijer i Lloyd's registrom za usklađenost i klasifikaciju, Contest 49CS ima zajamčenu kvalitetu i performanse uz vrhunska dizajnerska rješenja.

Kao što kaže Johan Siefer iz judel/vrolijk „Sve je to učinjeno s lijepim rezultatom. Ključni tijekom razvoja dizajna bili su volumen interijera, stabilnost i istovremeno povećane performanse jedrenja u vjetar i pri laganom vjetru. U fizičkom smislu imamo manje otpora, manje momenta u valovima. Dakle, jedrenje je glatko i ugodno.

Contest 49CS

S tehnologijom jednostrukog vakuumskog infuzionog ubrizgavanja koju primjenjuje Contest Yachts, Lloyd’s Register je jedinstveno priznao kao vodeću u industriji, struktura je čvrsta i snažna, ali ipak lagana za taj tip plovila i sveobuhvatno certificirana od Lloyda. Kao i sve jahte iz Contesta, Contest 49CS bit će besprijekorno tih, potpuno oslobođen nametljive buke i vibracija kroz poznato, precizno projektiranje.

Ispod palube su iznimno visoki stropovi, prostrane dvokrevetne kabine na krmi; jednostrana kuhinja dvostranog hodnika; neobično veliki i svježe stilizirani salon; i veličanstvena, potpuno redizajnirana moderno uređena vlasnička pramčana kabina. Pozicioniranje dvostrukih kormila je prema naprijed, dakle ne kako je uobičajeno kod ostalih konstruktora, s kolima kormila koja se najčešće pomiču što više prema krmenoj ogradi. Umjesto toga, na Contest 49CS kormilo je po prirodi sigurnije i povezanije s kokpitom, koji je u tradiciji Contesta, dubok, udoban i savršeno postavljen za jedrenje i obitavanje u svim uvjetima. Još jedna atraktivna značajka ovog uređenja je prekrasna krmena paluba pogodna za uživanje na njoj čak i tijekom plovidbe.

Osnovne specifikacije:

  • dužina: 15,20 m
  • širina: 4,90 m
  • gaz: 2,35 m
  • spremnik goriva: 700 l
  • spremnik vode: 700 l
  • površina jedrilja: 133 m2
  • visina jarbola iznad vodene linije 24,60m
  • motorizacija: Yanmar 110KS

 Više informacija možete pronaći na stranicama Contest Yachts.

Nautica portal