Swan 58 – izniman sklad ljepote i performansi

Krstarenje oceanima, odnosno Bluewater cruising koncept je koji odmah donosi snove o putovanju oko svijeta, posjetima udaljenim lukama i susretu s domicilnim stanovništvom.

 

Swan 58

Međutim, kada dođe vrijeme za ostvarivanje ovoga sna i odabir odgovarajućeg plovila, tada počinje fokus na prioritete: sigurnost na prvom mjestu, udobnost na drugom, te autonomiju na trećem mjestu. Naravno, sve to uz što je moguće bolje performanse i što veći užitak u jedrenju, a to kod većine brodograditelja nužno vodi određenim kompromisima. Swan 58 dizajniran je upravo oko ovog koncepta: pravi Bluewater krstaš, sa svim tipičnim značajkama, ali bez kompromisa u smislu performansi i užitka tijekom jedrenja.

Swan 58

Broj 58 je novi broj u obitelj Swan – nikada prije nije postojao model ove veličine, ali, kao i svaki novi Swan, 58-ica je rezultat dugog i preciznog procesa evolucije i razvoja, kroz mnogo različitih modela oko ove veličine. Svrha i ljepota glavna su načela koja je Swan koristio kao reference iz prošlih modela. Upravo iz svih prethodnih uspješnih modela novi Swan 58 crpi svoju inspiraciju i dobro značajke, potvrđujući 54 godine naslijeđa i ogroman uspjeh u proizvodnji prekrasnih Bluewater krstaša.

Swan 58

Swan 58 dizajnirao je German Frers kako bi nadopunio manji 48, lansiran prošle godine, kako u smislu koncepta, tako i u smislu cjelokupnog stila. Koncept je, naravno, brzo krstarenje oceanom i Frers je u ovom svom uratku napravio brod s manje širine nego neki suvremenici, a također i s niskom palubnom linijom i siluetom kabine. Kada su jedriličarske performanse u pitanju 58-ica ima vrhunsku opremu i jamči brzinu pod jedrima. Interijer je dizajnirala Talijanka Misa Poggi, nastojeći spojiti uobičajene razine luksuza Swana s praktičnošću. Rezultat je krstaš lijepog izgleda koji će bez sumnje potvrditi i svoje performanse pod jedrima. U standardnoj izvedbi dolazi s vlasničkim apartmanom u pramcu te dvije gostinjske krmene kabine, od kojih je jedna s odvojenim ležajevima, naravno u king size izvedbama, a druga s bračnim ležajem, te odvojenim toaletima. Dostupna je i verzija s 4 kabine s odvojenim ležajevima uz dodano skipersku kabinu u samom pramcu.

Swan 58

Osnovne specifikacije:

  • dužina preko svega: 19,11 m
  • širina: 5,27 m
  • gaz: 2,70 m (standard), 2,20 m (opcija kratka), 3,80 (opcija performance)
  • spremnik goriva: 1080 l
  • spremnik vode: 946 l
  • površina glavnog jedra: 116,52 m2
  • površina genove: 97,48 m2
  • površina gennakera: 334 m2
  • pogon: Volvo D3-150 sa 150 KS

 

Dodatne informacije dostupne su na Nautor's Swan internetskoj stranici.

Osnovan 1966. godine, Nautor's Swan je poznat u cijelom svijetu po svojim jedrilicama visokih performansi. Ključni elementi ovog branda su elegancija, kvaliteta, performanse, inovativnost i pouzdanost. Tijekom desetljeća postojanja iz ovog škvera izgrađeno je više od 2.300 jahti veličine između 36 i 131 stopa.

S najmodernijim proizvodnim pogonom u Pietarsaariju, servisnom uslugom na 5 lokacija u Mediteranu i 19 servisnih lokacija diljem svijeta, zasebnim odjelima ClubSwan Racing, Brokerage i Charter, Nautor je pravi 360° brend. Swanov proizvodni asortiman podijeljen je u četiri različite linije: ClubSwan Yachts, Swan Yachts, Maxi Swan Yachts i Swan Shadow, prva motorna Swan jahta.

Dragulji u kruni ClubSwan Racing kalendara su Rolex Swan Cup, u organizaciji Yacht Cluba Costa Smeralda (Porto Cervo) i Nations Trophy, posvećen jahtama Swan One Design (ClubSwan 36, ClubSwan 50, Swan 45, ClubSwan 42).

Swan 58

Na koncu, spomenimo samo da je Swan 58 među finalistima u kategoriji Luxury Cruiser u izboru za European Yacht of The Year 2022.

 

Nautica portal