Svjetska premijera - Bavaria SR36

Bavaria Yachts dodaje još jedan model svojoj uspješnoj SR liniji. Bavaria SR36 svoj će debi imati u siječnju 2022. Inteligentan koncept prostora i sportski, elegantan dizajn, u kombinaciji s iznimno sigurnim karakteristikama upravljanja, čine Bavariu SR36 jedinstvenom i stvorenom za prekrasne dane provedene na moru s obitelji i prijateljima.

 

Bavaria SR36

Nakon uspješne Bavarie 41, nova SR36-ica će svoju svjetsku premijeru imati u siječnju 2022. na sajmu u Dusseldorfu. Zajedno s razvojnim timom Bavarie, talijanski dizajner Marco Casali osmislio je sportske i elegantne linije ove motorne jahte, koja je duga 11,68 m i široka 3,89 m i standardno ima platformu za kupanje. Posebno su upečatljivi široki oblik trupa, velike prozorske površine u nadgrađu i puno prostora na pramcu i krmi.

Bavaria SR36 je nastavak naše nove SR-LINE. Veliki uspjeh Bavarie SR41 potvrdio nam je da razumijemo želje naših kupaca i da smo u mogućnosti uspješno ih implementirati. S našim novim konceptima možemo našim kupcima ponuditi novi stav prema životu na brodu, kao i prednosti koje su oduvijek očekivali od Bavaria proizvoda. S Bavariom SR36 činimo još jedan korak u razvoju SR-LINE, a kupci će biti impresionirani pametnim optimiziranim rješenjima.” - objašnjava Marc Diening, izvršni direktor Bavaria Yachts.

 

Bavaria SR36 2

Bavaria SR36 pokazuje kreativnost u dizajnu kokpita i nadgradnje, budući da se život na modernim motornim jahtama odvija prvenstveno na palubi iu kokpitu. Uz klasičnu verziju s tvrdim krovom, koja se po želji može zatvoriti vratima, Bavaria SR36 dostupna je i kao otvorena verzija, s niskim vjetrobranskim staklom. Otvor s tvrdim krovom postaje stabilan uz bimini s krovnim otvorom, odnosno to je jednostavno Bavaria Open Top, kako je naziva Bavaria Yachts. “Nova Open Top verzija kombinira udobnost tvrdog krova sa sportskom privlačnošću i osjećajem upravljanja otvorene jahte" objašnjava Marco Casali ovaj jedinstveni novi koncept.

Puno prostora na brodu Bavariji SR36 osigurava inteligentni tlocrt, uključujući potpalublje. Dvije prostrane kabine i jednako prostran salon nude obilje udobnosti i privatnosti za sve goste na brodu.

“Kada smo dizajnirali Bavariu SR36, namjerno smo krenuli s komadom praznog papira. Međutim, tijekom procesa imali smo jasnu ideju o prednostima Bavaria Yachts i važnim elementima dizajna SR-LINE, koje smo htjeli reinterpretirati na Bavariu SR36. Cijeli interijer je rekreiran upravo kao model u našem razvojnom studiju, što nam je omogućilo da dobijemo pravi osjećaj za prostor, uz 3D računalne modele” kaže Norbert Leifeld, voditelj branda odgovoran za razvoj Bavaria SR36 unutar Bavaria Yachts.

Razvojni tim Bavarije je u završnoj fazi rada na prvom prototipu. Bavaria SR36 će potom biti predstavljena međunarodnoj publici na Boot Dusseldorfu 2022.

Nautica portal