Windelo 50 postavlja ekološki iskorak u svojoj klasi

Iz francuskog škvera Windelo dolazi nam katamaran Windelo 50 koji postavlja ekološke standarde uz sve što od katamarana te klase valja očekivati – brzinu i udobnost. Pedestica pruža izvanredne performanse, visoku razinu udobnosti u kombinaciji s čvrstoćom koja ulijeva povjerenje.

 

Windelo 50 Adventure

Windelo 50 skrojena je za nautičare s vrlo širokim horizontima. Jedan pogled na njene linije to potvrđuje jer je dizajnerski tim Christophea Barreaua i Frederica Neumana dizajnirao katamaran koji se može dobro ponašati čak i kada je potpuno opremljen za oceansku avanturu, zahvaljujući nešto punijim linijama na ulazu u odnosu na neke od rivala u toj kategoriji.

Windelo 50 Adventure

Ključno kod rasporeda bilo je stvoriti prijateljski prostor koji bi odgovarao svima i koji također uključuje sve što se pedesetice očekuje. Prvi ključni korak bio je osigurati da je položaj kormila sastavni dio rasporeda. Kako bi se to postiglo, središnja kuhinja se otvara prema prednjem kokpitu, što znači da su i kuhanje i upravljanje prilagođene društvenim aktivnostima. Zapravo, uz pomoć autopilota, lako biste mogli raditi oboje u isto vrijeme! To također znači da je posada koja se opušta u salonu spremna pomoći u svakom trenutku.

Windelo 50 Adventure

Postoje i druge promišljene praktične prednosti kao što je iznimno udoban skiperski ležaj 115x200, smješten u glavnom salonu nadomak kormila.
Jedna od sveprisutnih slika koncepta maksimalne iskoristivost prostora je salonski stol za blagovanje koji se proširuje kako bi primio od 6 do 12 osoba. Na sidrištu možete koristiti i dodatni vanjski stol za 6 do 12 osoba.

Windelo 50 Adventure

Značajke Adventure verzije

Za mnoge od nas pojam jedrenja povezuje se s avanturom, prelaskom oceana i prekrasnim otkrićima. Vjetar i, tirkizna voda, beskrajni horizonti i čarobni zalasci sunca na udaljenom otoku? Tražite li slobodu i ponovno povezivanje sa sobom i prirodom oko sebe? Volite svoj planet, a želite ploviti poštujući ovaj prekrasni svijet oko sebe? Onda je Windelo 50 Adventure upravo brod za vas!

Adventure verzija je pristupačna, dizajnirana za istraživanje i avanturu, njezina zaštita trupa je nadograđena. Korišteni materijali su robusni i jednostavni za održavanje, omogućujući izmjene na brodu u skladu sa zahtjevima. Ova verzija dolazi s središnjim pločama za podizanje ili visokoučinkovitim fiksnim listovima. Njezine karakteristike čine je posebno otvorenom za čarter, a oprema usmjerena je na upravljanje resursima i otpadom.

Kako smo svi različiti, a naše avanture podjednako tako, biramo jedinstvene brodove za jedinstveno životno iskustvo. Opcije kao što su trimovi, navigacijski instrumenti ili oprema za život na brodu, kao i opremanje i raspored unutarnjih prostora mogu se prilagoditi tako da odgovaraju očekivanjima bilo kojeg nautičara. Windelo 50 Adventure katamarani su poluprilagođeni i mogu se prilagoditi izgledom kako odgovara budućem vlasniku. Windelovi dizajnerski timovi surađivati će s kupcima kako bi ponudili prilagođene planove, obraćajući veliku pozornost na studije težine i centriranje težine.
Maksimalni broj kabina je 4 (+1 za skipera), a Windelo 50 može smjestiti do 12 osoba.

Windelo 50 Adventure

Osnovne specifikacije:
• dužina preko svega: 15,24 m
• širina: 7,92 m
• gaz: 1,03 m / 2,32 m
• spremnik goriva: 500 l
• spremnik vode: 400 l
• spremnik otpadne voda: 200 l
• površina glavnog jedra: 92 m2
• površina genove: 43 m2
• površina gennakera: 161 m2
• pogon (električni i hibridni): 2x 20kW, generator 18 kW (opcija je 2x 18kW)
• izvori zelene energije: solarni paneli, hidrogenerator, vjetroturbina

Početna cijena je 795.000 € + PDV.

Dodatne informacije o Windelo 50 Adventure katmaranu možete pronaći na internetskim stranicama Windelo škvera.

Windelo 50 Adventure

Windelo 50 nominiran je za nagradu European Yacht of the Year 2022, u kategoriji Bluewater Cruiser, a Windelo 50 Adventure proglašen je jednim od najperspektivnijih novih brodova u svojoj kategoriji od strane European Pressa.

Rezultati izbora će biti objavljeni na sajmu nautike u Düsseldorfu u siječnju 2022.

Nautica portal