X-Yachts - prvo testno jedrenje s novom X4.3!

Nova X4.3 prošla je kroz ozbiljnu preinaku s potpuno novim dizajnom trupa i palube zajedno s mnogim drugim poboljšanjima u odnosu na svoju uspješnu prethodnicu, koja je prodana u više od 100 komada.

 

X-Yachts X4.3 new

"Ne treba reći da se cijeli škver, a ne samo tim za dizajn i inženjering, jako veselio posebnom trenutku kada je prekrasna nova X4.3 dodirnula morsku površinu" rekao je izvršni direktor X-Yachtsa, Kræn Brinck Nielsen.

„Više smo nego zadovoljni novom X4.3“ rekao je nasmijani i sretni direktor dizajna i inženjerstva Thomas Mielec nakon prvih dana testiranja: „Naš dobavljač jarbola John Mast napravio je stvarno lijep posao s novim aluminijskim jarbolom koji je 50 cm viši nego na prethodnoj verziji X4.3. Jarbol se obrušava na dobro raspoređenu krivulju pre savijanja po dužini jarbola i krut je koliko mi to želimo - i u poprečnom i u uzdužnom smjeru."

X-Yachts X4.3 new

Novi traveler sustav glavnog jedra (sada nadograđen hardverom iz Ronstana i kupnjom u omjeru 7:1) pokazao je vrlo primjetno poboljšanje u obradi glavnog lista. Nekoliko točaka daljnjih poboljšanja s pozicioniranjem armatura itd. identificirano je u prvom testu i bit će ponovno obrađeno na finalnoj izvedbi .

„Na kormilu imate lijep i izravan osjećaj. Uz laganu prilagodbu odzivu kormila, koje dijeli sada ažurirani dizajn cijele serije Pure X kormila, upravljanje ovom jedrilicom bit će fantastično iskustvo za vlasnike“ kaže Mielec.

X-Yachts X4.3 new

Izvršni direktor X-Yachtsa Kræn Brinck Nielsen jednako je sretan kao i Mielec: "Prvi model X4.3 prodan je u više od 100 primjeraka tijekom četiri godine i pokazao se fantastičnim uspjehom, ali nova X4.3 je već prodana u 23 primjerka prije nego što smo uopće uspjeli napraviti prvu pravu fotografiju broda! Jedva čekamo da je izbacimo na tržište 2022. nakon punomjesečnog testiranja i prilagođavanja završnih dijelova opreme sve do savršenstva."

X Yachts X4.3 new 4

Vjerujemo da će uskoro stići više detalja o novoj X-ici!

 

Nautica portal