Boat of the Year 2021 - 5 finalista

Već tradicionalno Boating magazin dodjeljuje godišnju Boat of the Year nagradu, kao priznanje brodograditeljima za inovacija, izume te uopće pomicanje granica u nautici.

BOTY2021

Godišnje Boating magazin testira oko 100 različitih plovila, što daje Boatingovom tehničkom timu uvid i usporedbu drugih plovila istog tipa i kako se određeno plovilo uklapa u širu sliku.
U ovogodišnjem finalu našlo se 5 plovila - AQUILA 36 SPORT HYDRO GLIDE, ASPEN C-108, SUPER AIR NAUTIQUE GS22E, BOSTON WHALER 240 VANTAGE i FOUR WINNS H4.

Neke od tih plovila već smo predstavili na nautica-portal.com, no vjerujemo da će vas zanimati još nekoliko dodatnih informacija o njima.

Four Winns H4

 

Four Winns dio je Beneteau grupacije i samim time se kod njegovog dizajna vidi potpis njihovog stručnog tima. H4 je potpuno novoosmišljeni bowrider koji ovoj kategoriji donosi svjež osjećaj stila i uzbuđenja. Definiran svojim okomitim pramcem, H4 kombinira snagu sa suvremenim stilom, dodatno dokazujući da je Four Winns spreman raskinuti s tradicijom kako bi stvorio nešto odvažno i novo.
Više informacija možete naći na FourWinns internetskim stranicama, a test, koji je napravio magazin Boating, možete pronaći na www.boatingmag.com/story/boats/2021-four-winns-h4.

Fours Winns H4

 

Aspen C108

Novi Aspen C108, dužine 38 stopa, dodatno proširuje paletu plovila baziranih na patentiranom dizajnu trupa koji sadrži i snagu koja pruža iznimnu učinkovitost i performanse u svim uvjetima na moru.
Tim Aspena stvorio je C108 djelomično inspiriran tipičnim vlasnicima Aspen plovila koji su u stalnoj potrazi za avanturom, a koji su poželjeli dobiti maksimum svojih potreba u ekološkom kruzeru, koji se također može i lako premjestiti na nova mjesta za krstarenje. Povećanjem širine na 10’8” zadržali su ukupnu duljinu ispod 40’, što je uvelike proširilo unutarnji prostor za smještaj, dok je i dalje omogućilo smještaj broda na prikolicu. Kombinirana težina za vuču čamca i prikolice omogućuje da se C108 može lako većim pick-upom.
Aspen je stvorio ekspanzivan izgled za novi C108. Veliki novi salon dovršen je finom tikovinom od strane Aspenovog iskusnih majstora i ima 30% više prostora za život od prethodnih Aspen modela.

Više informacija o ovom zanimljivom motornjaku možete naći na Aspen Catamarans internetskim stranicama, a test, koji je napravio magazin Boating, dostupan je na www.boatingmag.com/story/boats/2021-aspen-c108.

Aspen C108

 

Super Air Nautique GS 22E

Revolucionarni model, razvijen u američkom brodogradilištu Nautique, utemeljenom davne 1924. godina na Floridi, GS22E je prvi 100% električni čamac za vuču koji se razlikuje od bilo čega drugog na svijetu. Razvijen u partnerstvu sa sestrinskom tvrtkom, Ingenity Electric, GS22E se može pohvaliti najnovijom električnom pomorskom tehnologijom sa svojim jedinstvenim i revolucionarnim pogonom. Nagrađivani sustav radi koristeći čistu energiju s nultom emisijom, bez žrtvovanja bilo koje karakteristike nevjerojatno popularnog modela GS22. Spreman za bilo koju aktivnost na vodi, GS22E predstavlja sadašnjost i budućnost električnog pogona čamaca.
Električna snaga, izvrsne performanse, vrhunska izrada i luksuz, sve to u kombinaciji donijelo je ovom brodu zasluženo mjesto finalista za Boat of the Year 2021.

Više informacija možete pronaći na Nautique internetskim stranicama, a test magazina Boating se nalazi na www.boatingmag.com/story/boats/2021-super-air-nautique-gs22-e.

Super Air Nautique GS22E 1 

 

Aquila 36 Sport Hydro Glide

Aquila 36 Sport pruža potpuno inovativan pristup zabavi na vodi. Motorni katamaran s izvanbrodskim motorom koji može pružiti vrhunski užitak posadi koju čini hrpa veseljaka, zajedno sa svim njihovim igračkama na vodi ili pružiti potpunu privatnost za dva para na avanturi do novootkrivenih odredišta, a sve s mnoštvom opcija koje podržavaju sve, od sportova na vodi do sportskog ribolova.

Aquila 36 Sport dostupan je sa sportskim vjetrobranskim staklom, punim vjetrobranskim staklom do tvrdog krova ili potpuno zatvorenom kormilarskom palubom, opremljenom čak i s klima uređajem (opcija paketa za krstarenje).
Kontrole su strateški pozicionirane kako bi kormilaru dale potpunu kontrolu nad plovilom, a opcija Mercury Joystick Piloting čini pristajanje i manevriranje intuitivno jednostavnim.

Dodatne informacije dostupne su na Aquila internetskim stranicama, a na linku www.boatingmag.com/story/boats/using-a-hydrofoil-to-improve-efficiency možete pročitati test magazina Boating.

Aquila 36 Sport Hydro Glide

 

Boston Whaler 240 Vantage

Iako nepotopiv, Boston Whaler 240 Vantage zaradio je svoje mjesto na listi finalista Boat of the Year nije zaradio samo zbog sigurnosti. Novi 240 Vantage pravi je "do-it-all" brod, koji pruža izvanrednu svestranost i udobnost. Uz niz pametnih značajki za ribolov, krstarenje, vodene sportove i zabavu, ovaj prostrani model s dvije konzole savršen je za aktivne obitelji željne uživanja u svemu što more može ponuditi. Osim toga, lagan je za održavanje i jednostavan za rukovanje, što ga čini odličnim izborom za početnike, ali i iskusne nautičare. Sa svojim elegantnim novim proširenim trupom i oštrijim profilom pramca, 240 Vantage iznimno je stabilan, siguran i sposoban za plovidbu, bez obzira što mu je na dnevnom redu.


Više informacija nalaze se na Boston Whaler internetskim stranicma, a test Boating magazina možete pročitati na www.boatingmag.com/story/boats/2021-boston-whaler-240-vantage.

Boston Whaler 240 Vantage

Tko će od ovih pet finalista dobiti nagradu Boat of the Year 2021? Provjerite u siječanjskom izdanju magazina Boating za 2022. ili na našim web stranicama!

 

Nautica portal