Ovni 370 - potpuno iskustvo

Zaljubljenici u Ovni primijetit će u Alubatovom asortimanu pojavu nove Ovni 370, jedrilica s brojem 1 na trupu imala je svoj debi na sajmu nautike u La Rochelleu, nakon čega će uslijediti Pariz ovoga prosinca i Dusseldorf u siječnju 2022. Ovni je bio jedan od originalnih pionira potpuno aluminijske „go anywhere“ jedrilice. Nova 370-ica se vraća tim korijenima, budući da je ona džepni Bluewater kruzer od 37 stopa.

 

Ovni 370

Ovaj novi model dizajniran je u istoj filozofiji kao i Ovni 400. Ona odgovara na izazov koji je pokrenulo brodogradilište: dizajnirati 100% aluminijsku jedrilicu s podiznom kobilicom, integrirajući kriterije dizajna za krstarenje na duge udaljenosti (A kategorija certificiranja).

Ovni 370, koju su zajednički potpisali projektni uredi Mortain-Mavrikios i CBA, nasljednica je modela Ovni 365 i Ovni 395.

Vanjština odaje prostranost kakve veće jedrilice, a samim time, iako relativno mala, ova jedrilica jamči sigurnost na oceanskim plovidbama. Uvlačiva kobilica, koja potpuno uvučena gaz smanjuje na samo 0,92m, te bočno postavljeni listovi kormila, osigurati će plovidbu kroz koraljne grebene ili provlačenje kroz kanale.

Ovni 370

Rasporedom u unutrašnjosti u kojemu se nalaze dvije kabine za spavanje, ona na pramcu i ona na krmi, posebno je promišljena druga krmena kabina koja inicijalno nije namijenjena spavanju već spremištu, kojega će zasigurno trebati na dugooceanskim traversadama, salon je centralno smješten i malo odignut, a zajedno s uzdužno postavljenom kuhinjom, okupan je svjetlošću i doima se prostranijim nego je to na dva-tri broja većim jedrilicama. Ovni 370 standardno isporučuju s dva toaletna prostora.

Ovni 370

Osnovne specifikacije:
• dužina preko svega: 11,95 m
• širina: 3,99 m
• gaz: 0,92 m / 3,08 m
• spremnik goriva: 300 l
• spremnik vode: 300 l
• površina glavnog jedra: 36 m2
• površina genove: 33 m2
• pogon: Nanni N4-38 (27,6kW) shaft drive
• CE Categorija plovidbe: A

Početna cijena je 280.000 € + PDV.

Unatoč izuzetnom komforu na plovilu od 37 stopa, te plovnim karakteristikama sukladnim iskustvu i i znanju Alubat škvera, nekako nam se čini da je vanjski izgled Ovni 370 jedino na čemu bi se još moglo poraditi.

Inače, francuski škver Alubat 1974. godine napravio je "Vodku", prototip prve Ovni ikada: Ovni 25. Bila je izrađena od aluminija. Kasnije, 1994. godine, brodogradilište je počelo graditi i jedrilice koje danas predstavlja linija Cigale. Uz internu ekspertizu Alubata i njegovog odjela za dizajn/inženjering, dizajnirali su jahte kao što je Marc LOMBARD. Svi ovi brodovi su uvijek u potpunosti – i trup i paluba – izrađeni od aluminija.
U 2014. godini 14 dioničara, proizvođača iz regije Vendée, strastvenih jedriličara, koje je zastupao Michel Berson, predsjednik, kupilo je brodogradilište. Cijeli je tim pridonio ovjekovječenju povijesnih vrijednosti brodogradilišta i modernizaciji asortimana. Danas, kako bi se zadovoljile potrebe novih kupaca, Alubatov asortiman je evoluirao s Ovni 450, nakon čega slijedi Ovni 400 koja je lansirana u rujnu 2019. i Ovni 370, izložene kao svjetska premijera tijekom La Rochelle Boat Showa “Grand Pavois” u rujnu 2021. Od samog početka, Alubat je izradio više od 1.600 jedinica, sve od aluminija, od kojih većina još uvijek plovi diljem svijeta.

Ovni 370

Također, iz francuskog škvera dolaze vijesti i o novoj Cigale 15M, koju će dizajnirati Finot/Conq– dizajneri prvih Cigalesa. Prva bi trebala biti isporučena 2023. godine.

Više informacija dostupno je internetskim stranicama Alubat škvera.


Nautica portal