Beneteau Oceanis Yacht 60 - elegancija i luksuz na oceanu

Francuski škver Beneteau predstavio je novu perjanicu u svojoj gami luksuznih krstaša – Oceanis Yacht 60.

 

Oceanis Yacht 60 

Dizajneri Roberto Biscontini i Lorenzo Argento u Ocanis Yacht 60 stvorili su svijet profinjenosti u jedrilici veličine 60 stopa, ponajprije osmišljenoj za krstarenjem oceanom.

S duljinom trupa od gotovo 18 metara, Oceanis Yacht 60 ima elegantnu i sofisticiranu siluetu, uz vrhunski dizajn i izvrsne jedriličarske performanse. Novi izgled kokpita pruža osjećaj lakoće i sigurnosti: pristup prednjoj palubi je na istoj razini preko dubokih bočnih paluba.

Dvije upravljačke stanice optimizirane su tako da se svi manevri mogu izvesti bez napuštanja kormila. Sustavi na brodu kao što su Ship Control i Seanapps pružaju kontrolu nad svim sustavima na brodu i omogućuju jednostavno održavanje.

Bimini je dostupan u dvije konfiguracije. Kruta verzija ima središnji dio koji se pomiče prema naprijed kako bi se prilagodila količina pokrova u kokpitu. Posada će stoga uvijek pronaći najbolji kompromis između zaštite i ventilacije.

Oceanis Yacht 60 

Na krmi se nalazi veliko spremište za gumenjak od 2,8 m na jet pogon. Za manevriranje je zaduženo električno vitlo s dvostrukim žičanim sustavom i valjčanim vodilicama koje olakšavaju pokretanje i podizanje.

U unutrašnjosti kuhinja, smještena u sredini, proteže se cijelom širinom: na lijevoj strani je prostor za skladištenje i rashladni uređaji; a na desnoj strani su smješteni sudoper, pećnica i perilica posuđa. Postoji značajan prostor za pohranu i inovativan raspored radne površine.

Veliki salon u kojem šest osoba može sjediti oko stola okrenut prema prostoru za opuštanje s mekom sofom. Navigatoru je namijenjen položaj koji mu omogućuje sudjelovanje u komunikaciji sa ostatkom posade.

Oceanis Yacht 60 

Oceanis Yacht 60 dostupna je u verziji s 3 kabine i 3 toaleta, a dolazi s dvije različite završne obrade: orah kao standard i svijetli hrast kao opcija. Mnoge značajke oblikovanja drva skladno se uklapaju s velikim lakiranim bijelim površinama i usklađene su s ekskluzivnim presvlakama. Zajedno stvaraju izrazito elegantnu atmosferu.

Luksuzna i opuštajuća vlasnička kabina nudi privatnost i prekrasan pogled na more.

Oceanis Yacht 60

Što jedrilicu čini jahtom? - “Pažnja posvećena svakom detalju i izvanrednim rezultatom svega toga” kaže Damien Jacob, direktor proizvodnje jedrilica u Beneteau grupi.

Dakle, dizajneri Roberto Biscontini i Lorenzo Argento, nisu napravili nikakve ustupke kada je u pitanju dizajn nove vodeće linije Oceanis. Ova prekrasna jahta za krstarenje oceanom uranja nas u svijet elegancije i sofisticiranosti.

Bezvremenski elegantan 18-metarski profil trupa Oceanis Yacht 60, definitivno podsjeća na profil njegove 54 stope velike sestre. Suptilna interakcija proporcija i blago obrnuti pramac stvaraju onakvu vrstu prostora koji biste pronašli na barem 2-3 stope većoj jahti, zadržavajući pritom elegantan dizajn i izvrsno upravljanje na moru. Ove jedinstvene značajke rezultiraju jahtom sigurnom za krstarenje oceanom kojom se lako rukuje i s malom posadom, a sve uz izvanredne performanse.

Oceanis Yacht 60

Ogroman kokpit čini dodatnu sigurnost i omogućava lako kretanje. Bočne prolazi protežu se oko upravljačkih mjesta nudeći besprijekornu cirkulaciju sve do pramčane palube. Ovaj jedinstveni raspored iznova osmišljava središnji koncept kokpita.

Iako su dva identična stola i područja za sunčanje standardna oprema Oceanis Yachts, posebna je pozornost posvećena konzolama za kormilo. Uz dvije prave kormilarnice, kontroliranje kursa jedrilice je jednostavno kao i trimanje jedara, prema vjetru ili u zavjetrini. Kormilar može izvesti sve uobičajene manevre bez napuštanja kormila, što je nedvosmislen plus na velikom brodu kada je u pitanju short-handed plovidba.

Osnovne specifikacije:
• dužina preko svega: 18,8 m
• širina: 5,3 m
• gaz: 2,65 m
• spremnik goriva: 500 l
• spremnik vode: 800 l
• pogon: 150 KS

Oceanis Yachts 60 plan

Detaljnije na internetskim stranicama Beneteaua.

 

Posvećenost Beneteau grupe razvoju oceanskih krstaša savim će sigurno donijeti očekivani uspjeh, a nadamoi se daćemo i mi imati prilike zaploviti na nekoj od njih i donijeti vam osobne impresije. 

Nautica portal