Nova Y8 - više volumena uz još bolje performanse

Njemački škver YYachts s ponosom predstavlja svoj novi karbonski luksuzni krstaš Y8, dužine 80 stopa, kojega karakterizira više volumena i bolje performanse u odnosu na prethodnu verziju. 

 

YYACHTS Y8

Za novi Y8, tim za dizajn i razvoj YYYachtsa, sa sjedištem u Palma de Mallorci, surađivao je sa Surge Projects. Dizajnerski tim Mallorcan okupljen oko Javiera Jaudenesa ima svoju viziju rješenja za bezvremenski elegantan dizajn, ali također ima veliko iskustvo u dizajniranju brzih jahti. Surge dizajni osvojili su mnoge nagrade, a studio je razvio zanimljive jahte kao što su "Win Win" ili "Café Racer".

Za razliku od prethodnog Y8, novi model ima širu krmu, pa u kombinaciji s drugačijom pozicijom jarba, postavljenim malo dalje, Javier Jaudenes predviđa bolje performanse i veće brzine: "Novi Y8 je jako zabavan. Opisao bih je kao dobro raspoložena jahta."

YYACHTS Y8

Unutarnji volumen jahte je 20 posto veći od onog u prethodnoj izvedbi. To rezultira mnogim raznim mogućnostima rasporeda: Vlasnički apartman uključujući zaseban salon može se nalaziti ili u pramcu ili na krmi s izravnim pristupom kokpitu, mogu se ugraditi tri ili četiri kabine. Pomicanjem strojarnice ispod poda salona jahta dobiva niže težište, a time i bolju ravnotežu, što rezultira dodatnom brzinom.

YYACHTS Y8 plan

Površina glavnog jedra je oko 196 m2, samopreletajuće genoe 152 m2, Code 0 veličine je 245 m2, a gennakera 389 m2.

Osnovne specifikacije:

• dužina preko svega: 23,99 m
• širina: 6,5 m
• gaz: 2,8 - 4,3 m
• spremnik goriva: 1600 l
• spremnik vode: 1000 l
• pogon: 2x Nanni N4.115 SD, svaki 84.6 kW

YYACHTS Y8

Prvi vlasnik novog Y8 uživat će u svojoj jahti već ovog ljeta kao i tri dodatna kupca koji će svoju YYacht preuzeti u ovom njemačkom brodogradilištu. Neke od jahti ćete vidjeti na sajmovima nautike, neke ćete sresti na moru.

Više informacija o ovim prestižnim jedrilicama možete pronaći na internetskim stranicama YYachts škvera.

Nautica portal