Hallberg-Rassy 400 osvojila Boat of the Year 2023 nagradu magazina Cruising World

Prema izboru američkom magazina Cruising World švedska jedrilica Hallberg-Rassy 400 osvojila je nagradu Boat of the Year Award 2023 u kategoriji Import Boat of the Year i podjelila postolje ukupnog pobjednika.

 

Hallberg Rassy 400

Glavnu nagradu dobila je Šveđanka Hallberg-Rassy 400 (uvozni brod godine), evolutivni cruiser neusporedive svestranosti, dizajnorana pod palicom Germána Frersa.

Ovom godišnjom nagradom odaje se priznanje najboljim i najnovijim modelima jedrilica predstavljenim na sjevernoameričkom tržištu. Nominacijski paneli sastavljeni od urednika časopisa detaljno su ispitali sve kandidate, kako na jedrenju, na palubi, pod palubom i u svakom detalju.

Hallberg Rassy 400

O Hallberg-Rassy 400, direktor Cruising World Boat of the Year Herb McCormick izjavio je: „Kao jedriličari, dugo smo bili zaljubljeni u švedskog graditelja Hallberg-Rassyja, a to se poštovanje odrazilo i na prošlim izdanjima našeg Boat of the Year natjecanja, gdje je tvrtka postigla brojne uspjehe. Tvrtki s dokazanim rezultatima često nije lako promijeniti ono što je već uspješna formula. Ali ova najnovija jedrilica od 40 stopa je sigurno evoluirala, a time je i osovjila prestižnu nagradu kao najbolji uvozni brod 2023. godine. Njen izgled, s raznim opcijama, neobičan je u 40-stopnom prostoru i pečatje je njenog izbora. Ovo nije stara dama Hallberg-Rassy. Puno je bolja. Jednostavno jest.”

Hallberg Rassy 400

U idealnim uvjetima u zaljevu Chesapeake na istočnoj obali SAD-a, flota od 17 niminiranih jedrilica borila se za najviše počasti u izboaru 2023. godine. Svaka je dobila poštenu priliku za razmetanje svojim karakteristikama. Ovogodišnji nominirani brodovi pristigli su iz devet različitih zemalja: Danske, Francuske, Njemačke, Poljske, Južne Afrike, Slovenije, Švedske, Sjedinjenih Država i Ukrajine.

Natjecanje za prstižnu nagradu Boat of the Year 2023. bit će predstavljeno u cijelosti u posebnom izvješću na 20 stranica u izdanju američkog časopisa Cruising World za siječanj 2023. godine.

Hallberg Rassy 400 Award

 

Više o jedrilici Hallberg-Rassy 400 možete pročitati na predstavljanju objavljenom našim web stranicama

Nautica portal