Aura 27: Suvremeni dizajn po pristupačnoj cijeni

images


Ovaj moderan brod stiže iz brodogradilišta Aura Marine u Bursi (Turska) i gotovo u potpunosti opremljen (bez motora) dostupan je već od 12.990 eura images Na jesen na hrvatsko tržište brodova stiže novi, zanimljivi model jedrilice Aura 27, koja će, osim atraktivnim dizajnom, kupce zasigurno privući i iznimno prihvatljivom cijenom, pristupačnom nautičkoj klijenteli nešto skromnijih prohtjeva. Ovaj moderan brod stiže iz brodogradilišta Aura Marine u Bursi (Turska) i gotovo u potpunosti opremljen (bez motora) dostupan je već od 12.990 eura, što je vrlo pristupačna cijena za jedrilicu te veličine.

Dizajn broda dovršen je početkom prošle godine, a do sada je završen prototip jedrilice te je upravo u tijeku ispitivanje i provjere maritimnih sposobnosti plovila. Serijska proizvodnja jedrilice Aura 27 počet će sredinom ove godine, te bi prvi naručeni primjerci broda, prema najavama proizvođača, trebali zaploviti na jesen.

Aura 27 je je prvenstveno obiteljski krstaš koji će zadovoljiti potrebe dvočlane posade, izrađena je od plastike i ima fiksnu ili pak, kao drugu opciju, pomičnu kobilicu, koja jedrilici omogućava iznimno plitak gaz, što je velika prednost u slučajevima kada se brodom ulazi u uske i plitke jadranske uvale. Brod ima dvostruki sustav kormila koji olakšava manevriranje u marinama i lukama, a kormila su, zajedno sa sjedalima, pomaknuta na lijevu i desnu stranu kokpita kako bi u njemu ostalo dovoljno prostora za boravak i plovidbu.

Poseban, gotovo „svemirski“ dojam broda upotpunjuje zanimljivo projektiran fiksni bimini od pleksiglasa, otporan na UV zračenje. Unutrašnjost broda izrađena je od mahagonija, predviđa jednu kabinu sa dvostrukim ležajem, WC kabinu sa tušem, uređenu kuhinju i u potpunosti je opremljena za ugodan boravak dvoje ljudi i na dužim putovanjima. Jedrilica se isporučuje sa osnovnim kompletom jedara (glavno jedro i genova) i bez motora, no u kompletu opcijske opreme postoji mogućnost narudžbe motora različite snage, dodatnog kompleta jedara, elektronske navigacijske opreme te dodatne opreme za kuhinju.

Snažnija promocija ove zanimljive jedrilice, koja će nesumnjivo, prvenstveno zbog vrlo prihvatljive cijene, naći veliki broj pristaša među ljubiteljima plovidbe u nas, tek će krenuti sredinom godine, kada proizvođač Aura Marine brodicu planira predstaviti i na nekoliko europskih i svjetskih nautičkih sajmova. No već i do tada ovaj će brod zasigurno pronaći put do zainteresiranih kupaca i vrlo skoro imat ćemo priliku susretati ga u našim lučicama i marinama.

Nautica Portal

Grafika: www.aura-yachts.com