Sea Cloud II u pulskoj luci

images


Ovaj vikend u pulsku je luku uplovio luksuzni jedrenjak "Sea Cloud II" kojim je u razgledavanje grada stiglo 90-tak putnika koji krstare Mediteranom, što plaćaju oko četiri tisuće funti. images Ovaj vikend u pulsku je luku uplovio luksuzni jedrenjak "Sea Cloud II" kojim je u razgledavanje grada stiglo 90-tak putnika koji krstare Mediteranom, što plaćaju oko četiri tisuće funti.

U Pulu su stigli iz Venecije te su se zaputili jedrenjakom prema Splitu. Riječ je o "mlađem bratu" jedrenjaka "Sea Cloud", najvećeg drvenog jedrenjaka na svijetu, a posjetitelj akvatorija podno Arene sagrađen je u Španjolskoj 2001. godine u stilu 30-tih godina prošlog stoljeća i nudi vrhunski doživljaj svojim putnicima, a dio je velike obitelji luksuznih turističkih brodova "Sea Cloud". U vlasništvu je Hansa Columbus Saillinga i plovi pod malteškom zastavom.

Drod je dugačak 117 metara. Inače plovi Baltičkim morem i općenito sjeverom Europe, ali i Karibima, te Mediteranom pa otud i već treću godinu uzastopno posjećuje pulsku luku. Njegova raskoš ogleda se u od mahagonija izrađenoj bogatoj biblioteci, raskošnom salonu i fitnes dvorani, te bazenu na palubi jedrenjaka. Na jedrenjaku se 50-tak članova posade brine o maksimalno 96 putnika.

Glas Istre