Zaplovio prvi hrvatski turistički trimaran „San Paolo“

images


Kako obogatiti turističku ponudu Novog Vinodolskog i spojiti ju s djelatnosti vlastite tvrtke, pitanje je na koje je odgovor dao Ante Jovanović, diplomirani inženjer te idejni inicijator projekta „San Paolo“. images Kako obogatiti turističku ponudu Novog Vinodolskog i spojiti ju s djelatnosti vlastite tvrtke, pitanje je na koje je odgovor dao Ante Jovanović, diplomirani inženjer te idejni inicijator projekta „San Paolo“ te vlasnik tvrtke AB – ING OPTIMUM d.o.o., koja je ujedno i odradila cijeli projekt trimarana.

„San Paolo“ dug je 12 i širok 5 metara. Sastoji se od središnjeg trupa u kome se nalazi putnički prostor (batiskaf). Na središnji trup vezani su bočni plovci, koji osim atraktivnosti plovila, izrazito služe mirnijoj plovidbi, te kao suhi prostori za slučaj nezgode u putničkom prostoru onemogućuju potapanje broda.

Putnički prostor (batiskaf) čine velike staklene površine, koje omogućavaju prekrasan pogled i uživanje u podmorju. Osim navedenog posebnu draž čini noćna vožnj koja uz pomoć podvodnih reflektora, nudi uvid u cjelokupnu raskoš podmorja i svojevrsnu sintezu s njim.

„San Paolo“, koji nosi ime po crkvi Sv. Petra i Pavla u Bakarcu, može ugostiti 12 putnika, koji s obzirom na njegovu veličinu na palubi i u batiskafu imaju savršen komoditet za uživanje kako u razgledavanju podmorja tako i panoramskoj vožnji. Vezan je u luci u Novom Vinodolskom i na raspolaganju je gostima od 10:00 do 20:00 za dnevne i od 21:00 do 03:00 za noćne vožnje.

Sve dodatne informacije o projektu dostupne su na www.ab-ingoptimum.hr