Ullman leđa čuva

Sjedala Ullman model Patrol savršeno su se uklopila na kokpit gumenjaka Falkor 22 Black Pearl

 

 

 

Foto: Falkor brodovi

 

Radeći kao liječnik na švedskom razaraču HMS Halland, doktor medicine Johan Ullman primjetio je da 80 posto vojnika koji su služili na brodu devet ili više mjeseci ima probleme s bolovima u leđima. To ga je potaklo da pokrene znanstveno istraživanje na Sahlgrenska University Hospital in Gothenburg, međunarodno poznatom centru za istraživanje povreda leđa.

 

Bio je jedan od prvih liječnika koji se posvetio istraživanju kinetičkog utjecaja plovidbe na cijelo tijelo analizirajući motoričke reakcije na šokove i udare. Nakon što je postao poznat po brojnim inovacijama na polju ergonomije i prevencije ozljeda, Švedska obalna straža zatražila ga je da osmisli tehnologiju koja bi zaštitila mornare od ozljeda uzrokovanih izloženošću udarima. Danas, nakon 30 godina, sjedala Ullman i dalje su vodeća marka, neprevaziđena u učinkovitosti, te su postala standard u pomorskim službama u preko 55 zemalja.

 

Sjedala Ullman model Patrol savršeno su se uklopila na kokpit gumenjaka Falkor 22 Black Pearl. Profesionalci na moru i svi oni koje dužnost ili strast vuku na nemirno more, cijenit će komfor sjedeći na ovim tehnološki savršenim i vizualno besprijekornim sjedalima. Falkor 22 u izvedbi Sport i Vacance idealan je gumenjak za one koji će osim uživanja u ljetnim avanturama ponekad zajahati nemirno more u potrazi za dobrom ribolovnom ili ronilačkom poštom. Najluksuzniji model, Falkor 22 Black Pearl, uz Ullman sjedala i ostalu opremu,  ima i pojačani hypalon tamno sive ili crne boje, te pod pokriven umjetnom ili pravom tikovinom.

 

Ukoliko vas zanima više detalja o Falkoru 22 Black Pearl i ostalim modelima Falkora 22 nazovite hrvatske brodograditelje, „Falkor brodove“, telefon  00385.1.777.6526,  ili nam pišite na adresu:  www.falkor.hr

 

Falkor brodovi / NP