Falkor 22 u svom prirodnom okruženju – valovitom moru

„Valove sa svih strana, po pramcu, po krmi i po bokovima, podnosi jako dobro i to uz minimalno prskanje“ zaključio je Ivan iz Splita nakon testne vožnje na Falkoru

 

 

 

More ispred hotela Lav u Podstrani pored Splita već je treći dan bilo mirno, a nebo prekriveno oblacima iz kojih je u zadnja dva dana palo više kiše od mjesečnog prosjeka. Činilo se da nećemo dobiti priliku isprobati kako Falkor 22 plovi po valovitom moru, nešto što već dugo iščekujemo. Ipak, zadnji dan sajma „Dani hrvatske male brodogradnje“ (DHMB)došli smo na svoje. Nedjelja, 21. svibnja svanula je sunčana, a na moru su poigravali valovi oko metra visine. Meteroolozi bi to opisali kao umjereno valovito, more 3 po Douglasovoj skali.

 

Evo što kažu neki od iskusnih moreplovaca koji su imali priliku biti na testnoj vožnji:

 

„Oduševljen sam! Nisam očekivao od takvog 'šminkerskog' broda da tako glatko plovi. Savršeno veže valove, kao da plovi po mirnom moru. Jako me zanima isprobati ga po još većim valovima.“ Jakov Pavić, Split.

 

„Nemam puno iskustva s gumenjacima, no u usporedbi s 'Fishermanom', vožnja po valovima je znatno mekša. Falkor 22 je izrazito poslušan kod okreta i ne dolazi do uranjanja pramca“ Robert Sabljić, Split.

 

„Valove sa svih strana, po pramcu, po krmi i po bokovima, podnosi jako dobro i to uz minimalno prskanje. Kod naglih okreta tek mu neznatno prokliže krma. Iako nas je bilo četiri, izglisirao je u svega nekoliko sekundi. Svakako bih dodao jednu ručku za skipera i držač GPS-a. Za potpuni doživljaj izvrsno bi mu pristajala jahača sjedala poput sjedala UllmanIvan Žižić, Split.

 

„Nezapamćen doživljaj plovidbe! Nemam riječi. Uzdužna i poprečna stabilnost u klasi HydrosportaBože Muše, Split.

 

„Moj  suprug obožava gumenjake i vozila sam se na raznima, na još jednu probnu vožnju jedva su me nagovorili. Očekivala sam još jedno neugodno propinjanje po valovima i suprugovo uvjeravanje kako mi je bilo super. Falkor mi se svidio zbog jednostavnosti dizajna. Obično su gumenjaci nakićeni naljepnicama, nepotrebnim ukrasima. Falkoru bih dodala samo tendu. Jurili smo, ali nisam osjećala nelagodu. Zapravo, pravi osjećaj je lebdenje i gotovo neznatno poskakivanje“ Maša Breyer, Zagreb.

 

Maša, Jakov, Robert, Ivan, Bože i svi ostali ponovo će priliku za testiranje dobiti na Croatia Boat Showu krajem ovog mjeseca u Splitu.

 

Horvat & kćeri

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.