Sve je spremno za 5. ABS

images


Sajam se svečano otvara u četvrtak 9. svibnja u 11 sati images Sve je spremno za peto izdanje sajma Adriatic Boat Show, čije je svečano otvaranje zakazano za četvrtak 9. svibnja u 11 sati, potvrđeno je na konferenciji za novinare održanoj u utorak u Šibeniku. Okupljenim novinarima na konferenciji su se obratili direktorica sajma ABS Jana Gaćina i voditelj kongresnog programa sajma Ivan Soža.

„Prvi put ABS se održava na šibenskoj rivi, a cilj nam je kroz sajam promovirati Šibenik kao atraktivnu nautičku destinaciju i nautički centar Jadrana. Osim ponude novih i rabljenih brodova, brodske opreme i elektronike, na šibenskom sajmu nautike nastupit će i više od 50 renomiranih čarter agenata i agencija iz 15 zemalja, koji će imati priliku vidjeti reprezentativnu ponudu jahti za iznajmljivanje s posadom. ABS će svih dana sajma ponuditi i bogat popratni zabavni i koncertni program“ istaknula je Jana Gaćina.

5. Adriatic Boat Show održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, te Ministarstva gospodarstva, dok je pokrovitelj 3. Nautičkog foruma Hrvatska gospodarska komora. Značajnu potporu sajmu također su dali Grad Šibenik, Šibensko – kninska županija, te Lučka uprava Šibensko – kninske županije. Generalni sponzor sajma je Jadranska banka, Jadransko osiguranje službeno je osiguranje sajma, a Mercedes službeno vozilo.

5. Adriatic Boat Show održava se u terminu od 9. do 12. svibnja, radno vrijeme sajma za posjetitelje je svaki dan od 11 do 19 sati, s izuzetkom petka, kada će sajam biti otvoren do 21 sata, kako bi se izloženi brodovi mogli razgledati u noćnom ambijentu. Glavni ulaz na sajam je na šibenskoj rivi, kod mula Krka, a cijena ulaznica svih dana sajma je simboličnih 15 kuna. Prijemni ured sajma ABS nalazi se na recepciji hotela Jadran na rivi, gdje je smješten i Press centar i dio kongresnog programa.

„U sklopu Adriatic Boat Showa bit će održan i 3. Nautički forum, na kojem će se među ostalim raspravljati o tome kako će se ulazak Hrvatske u EU odraziti na poslovanje u praksi, što donošenje nove Strategije za razvoj turizma Hrvatske znači za razvoj nautičkog turizma u narednih sedam godina, te što sve donose novi projekti i investicije u nautičkom turizmu“ istakao je Ivan Soža.

Na ABS-u će premijerno biti predstavljena regatna jedrilica Grand Soleil 39, u petak će biti priređene testne vožnje za novinare i klijente, a za nedjelju je zakazan Match Race, tijekom kojega će se na identičnim jedrilicama Grand Soleil 39 nadmetati dvije posade jedriličarskog kluba Val, s tim da će na jednoj biti aktualni pobjednik Uskršnje regate i ponajbolji kormilar krstaša u Hrvatskoj – Branko Iljadica Rapo. Također, u petak, s početkom u 11 sati održat će se prezentacija radnog katamarana CATamaran PM 1375.

Adriatic Boat Show