Zagrebački Navigo Sistem postao dio Garmina

images


Zajedno s hrvatskom tvrtkom, koja će od sada poslovati pod imenom Garmin Zagreb, švicarska je tvrtka preuzela i njenih 19 djelatnika images Velika međunarodna korporacija kupila je malu hrvatsku tvrtku. Garmin je preuzeo zagrebački Navigo Sistem, svog dosadašnjeg distributera za hrvatsku i susjedne zemlje, zajedno s njegovom nekretninom. Eto, i to se događa. U vremenu kad je hrvatsko gospodarstvo najvećim dijelom bremenito problemima i iskazuje negativne rezultate poslovanja, ima i uspješnih, prepoznatih daleko izvan nacionalnih granica.

Garmin je globalni lider u satelitskoj navigaciji, njegovi proizvodi koriste se na moru, kopnu i u zraku. Od svog osnutka 1989. godine Garmin je isporučio više od 100 milijuna GPS-uređaja, daleko više od bilo kojeg drugog proizvođača sličnih uređaja. Širenjem na tržištu i stalnim razvojem inovativnih proizvoda Garmin je osigurao vodeću poziciju u svakom od proizvodnih segmenata, automobilskom, zrakoplovnom, pomorskom, u području fitnesa i rekreacije na otvorenom, te praćenju i bežičnim aplikacijama.

Službene informacija o preuzuimanju hrvatske tvrtke odaslana je iz Švicarske, iz Schaffhausena, gdje je registriran Garmin Ltd. dok se glavni proizvodni pogoni kompanije nalaze u SAD, Velikoj Britaniji i na Tajvanu. Prepoznavši uložen trud i vrijednost koju je Navigo sistem stvorio za Garmin robnu marku na hrvatskom tržištu i u regiji, vodstvo Garmina odlučilo je investirati u preuzimanje dosadašnjeg distributera. Nova tvrtka djelovat će ubuduće pod nazivom Garmin Zagreb. Zajedno s hrvatskom tvrtkom Garmin je preuzeo i njenih dosadašnjih 19 djelatnika. Na čelu tvrtke ostaje dosadašnji vlasnik i direktor, Neven Čolić, sada u funkciji direktora. Financijski uvjeti preuzimanja nisu objavljeni.

Novi list

Foto: Garmin