Najčešći prekršaji na moru: Glisiranje preblizu obali!

images


Lučka kapetanija Zadar je tijekom akcije pojačanog nadzora pomorskog prometa, provedene u četvrtak, naplatila 17.700 kuna kazni zbog pomorskih prekršaja images Tijekom akcije pojačanog nadzora pomorskog prometa, provedene u četvrtak, Lučka kapetanija Zadar zaustavila je 51 plovilo pri čemu je naplaćeno 17. 700 kuna kazni zbog pomorskih prekršaja.

U akciji „Sigurnost na moru 2013“ sudjelovalo je devet djelatnika kapetanije sa četiri plovila, a nadzor je proveden u širem području zadarskog akvatorija s naglaskom na prolaze Mali Ždrelac, Vela Proversa, Mala Proversa, uvala Telašćica, Pašmanski kanal te područja oko Silbe, Oliba Premude i Ista. Pregledano je pet putničkih brodova, 10 domaćih i 26 stranih brodica, šest domaćih i četiri strane jahte. Najčešći prekršaji su glisiranje u nedopuštenom pojasu.

Pojačane kontrole u cilju prevencije glisiranja i pomorskih nezgoda sve lučke kapetanije kontinuirano provode tijekom cijele turističke sezone zbog većeg broja plovila na Jadranu, a u cilju što bolje sigurnosti plovidbe.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture