Neoprezna vožnja jet-skijem: Dvojica pala u more

images


U nedjelju uvečer pokrenuta potraga za dvojcem koji je po jakoj buri krenuo na vožnju jet-skijem kod Starigrada-Paklenice, pa završili u moru images Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru iz Rijeke (MRCC Rijeka) pokrenula je u nedjelju uvečer akciju traganja i spašavanja za dvije osobe koje su pale sa „jet-ski“ skutera u more kod Starigrada–Paklenice.

Dojava o nesreći primljena je od očevica koji je zamijetio dvije osobe kako se pokušavaju popeti na „jet-ski“, no zbog jake bure koja je puhala na tom području to im nije uspijevalo. Stoga je oko 19.50 sati iz Lučke ispostave Starigrad-Paklenica prema mjestu nesreće svojom privatnom brodicom isplovio kapetan Anđelko Ramić, koji je vrlo brzo pronašao osobe i izvukao ih iz mora, a skuter je uzeo u tegalj.

Prema izvještaju Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, nesreću su doživjela dvojica hrvatskih državljana koji nasreću nisu ozlijeđeni, iskrcani su u Starigradu–Paklenici, te im slijedi prekršajna prijava. Plovilo nije oštećeno i nema onečišćenja mora.

Nautica Portal

Foto: znet.hr