Tragedija kod Ugljana: Gliser usmrtio ribara

images

U uvali Sušica na Ugljanu na čamac 66-godišnjeg ribara naletio je svojim gliserom 54-godišnji Zadranin i na mjestu ga usmrtio

images U uvali Sušica na sjeverozapadnom dijelu otoka Ugljana, oko jednu nautičku milju udaljenoj od Velog ždrelca, u ponedjeljak oko 16 sati dogodila se teška pomorska nesreća u kojoj je život izgubio 66-godišnji ribar iz Ugljana. Na čamac u kojem je nesretni muškarac na udaljenosti od oko 200 metara od obale lovio lignje, punom je brzinom naletio gliser zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 54-godišnjak iz Zadra.

Prema navodima PU zadarske, koja je potvrdila vijest o nesreći, 66-godišnjak je u trenutku udara glisera u čamcu bio sam, te je poginuo na licu mjesta. Oštećenu brodicu do mjesta Ugljan zajedno su oteglili brat poginuloga, koji je nedaleko od mjesta nesreće u drugom čamcu također ribario, te vlasnik glisera koji je skrivio nesreću. U Ugljanu će predstavnici Lučke kapetanije Zadar, zadarske policije i Županijskog državnog odvjetništva utvrditi sve okolnosti ove teške nesreće.

Nautica Portal

Foto: Barkun.hr / Ilustracija