Uvala Sakarun uvrštena na listu najljepših uvala svijeta

images

Javnoj ustanovi „Natura Jadera“, koja upravlja uvalom, priznanje "The Most Beautiful Bays of the World" uručeno na kongresu u Kambodži

images „Natura Jadera“, javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije, dobila je i službeno priznanje za uvalu Sakarun, kojom upravlja, uvrštenjem u asocijaciju "The Most Beautiful Bays of the World" odnosno "Najljepše uvale svijeta".

„Nakon što smo lani na 8. kongresu, a potom na zasjedanju Upravnog odbora u Parizu, a po provedenim kontrolama na osnovu prethodnog kandidiranja, primljeni u udrugu "Najljepših uvala svijeta", na upravo završenom kongresu u Kambodži odnosno Pnom Penu uručeno nam je i službeno priznanje i predstavljeni smo zajedno s kolegama iz Japana odnosno Mitscushime. Bilo je veliko zadovoljstvo i čast vidjeti gdje među zastavama 30-tak istaknutih zemalja svijeta vijori i hrvatska trobojnica. Mislim da je riječ o prepoznavanju našeg truda da na održiv i društveno koristan način upravljamo tim prirodnim bogatstvom. Također potvrda ljepote Hrvatske i Jadrana koja kroz popularizaciju unutar asocijacije, a koja se trudi razvijati maksimalno suradničke odnose s uglednim institucijama poput UNESCO-a, velika su reklama. Konačno vjerujem da mogu doprinijeti slici o Hrvatskoj i našem turizmu, posebno našem kraju“ kazao je Mirko Đinđić po povratku dodavši: „Svakako vjerujem da to može doprinijeti i lakšem privlačenju sredstava EU kod kandidatura po programima, što nam je svakako i cilj i zadaća“.

Akcija za uvrštenje Sakaruna u "Najljepše uvale svijeta"započela je još prije tri godine i sada je formalno okončana. Uvala Sakarun sada je članica udruženja kluba "Najljepše uvale svijeta" u kojem se nalaze uvale 30 zemalja, njih 38 sa svih kontinenata.

Zadarski list

Foto: www.tzzadar.hr / www.gorgonia.hr