21. Zagrebački sajam nautike

images


Tradicionalni Zagrebački nautički sajam održat će se od 22. do 26. veljače 2012. u paviljonima Zagrebačkog velesajma, a u svom 21. izdanju bogatu ponudu izložit će u ukupno četiri izložbena paviljona. images Tradicionalni Zagrebački nautički sajam održat će se od 22. do 26. veljače 2012. u paviljonima Zagrebačkog velesajma, a u svom 21. izdanju izložit će u četiri izložbena paviljona bogatu ponudu manjih plovila, motora, navigacijskih uređaja, nautičke odjeće i obuće, opreme za ribolov i ronjenje što tu priredbu redovito čini dobro posjećenom, kao i poslovno najuspješnijim nautičkim sajmom u regiji.

Nezaobilazno mjesto okupljanja najpoznatijih svjetskih proizvođača plovila, kao i domaćih brodograditelja, zagrebački nautički sajam dugogodišnji je član IFBSO, međunarodnog udruženja najvažnijih svjetskih organizatora nautičkih sajmova. Sajam prati slogan „Ploviti, otkrivati, živjeti“, a hrvatskim malim brodograditeljima nude se posebne pogodnosti kako bi posjetitelji u sajamskim paviljonima mogli vidjeti ono najzanimljivije iz njihovih škverova. Gotovo svi domaći brodograditelji koji uspješno opstaju na tržištu spremaju svoje nove modele koje će predstaviti nautičkoj publici u Zagrebu.

Zagrebački sajam nautike pratit će i mnogobrojni stručni skupovi u organizaciji udruga malih brodograditelja, a biti će tu i bazen u kojem će ronioci iz Hrvatske i inozemstva demonstrirati svoje umijeće. Ističemo stručni skup o hrvatskim nautičkim perspektivama koji se organizira u suradnji s Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.

Od atrakcija za posjetitelje izdvajamo 115 godina stari drveni leut koji je prošao gotova sva mora Europe i zasigurno će svojom poviješću privući mnogo pažnje.

Jedan od noviteta na sajmu svakako je potpuno vodootporni Sonim mobilni uređaj namijenjen radu u ekstremnim uvjetima. Posebno izrađeni za potrebe komunikacije na moru ili rijekama, u šumama i planinama, na gradilištima, lukama i svim drugim mjestima gdje su obični mobiteli u opasnosti od oštećenja. Ovaj je uređaj idealan za nautičare, pomorce, ribare i ronioce budući da mu ni voda, ni niske ili visoke temperature ne mogu nauditi.

Cijena ulaznice biti će kao i prošle godine, 30 odnosno 15 kuna za učenike, studente i umirovljenike. Očekujmo da će više od 20.000 ljubitelja nautike posjetiti ovogodišnji nautički sajam u Zagrebu.

Komentirati možete u temi.