150 plovila na 14. Croatia Boat Showu

images


Tradicionalno okupljanje svih tvrtki koje u svom poslovanju imaju prefiks “morski” naći će se na već uobičajenoj lokaciji, u splitskoj gradskoj luci, ispred zidina Dioklecijanove palače, od 17. do 22. travnja. images Grupa Profectus po 14. put organizira splitski nautički sajam. Tradicionalno okupljanje svih tvrtki koje u svom poslovanju imaju prefiks “morski” naći će se na već uobičajenoj lokaciji, u splitskoj gradskoj luci, ispred zidina Dioklecijanove palače, od 17. do 22. travnja.

Vicenc Blagaić, Profectus grupa: „Pokušavamo vratiti stari sjaj nautičkoj fešti koja je tri godine bila na 6. mjestu topa deset najvećih svjetskih sajmova, no kriza se odrazila i na naše poslovanje. Sada smo, u dogovoru s kooperantima zaduženima za šatore, štandove, pontone i ostale usluge, te medijskim pokroviteljima, smanjili troškove za 50 posto te time smanjili i cijenu izlagačkog prostora, kao i cijenu ulaznica, za radni dan na 30 kuna, a za vikend 40 kuna – u samu priču manifestacije, koja će se ove godine održati na Rivi (područje mandrača), te na gatovima sv. Petra i sv. Nikole.“

Od čarteraša i ‘polovnjaka’ do servisera i marina

Tragom ekspanzije upravo nautičkog turizma, bilježimo još jednu novost na CBS-u 2012. koja se krije pod imenom Nauticus show. SEnD Na Nauticus showu svoja plovila predstavit će čarter-tvrtke, kao i brokeri, ali i vlasnici polovnih brodova, a na štandovima će promociju imati i nautički serviseri i marine. Novost je i nautički restoran, gdje ćemo imati otvorenu kuhinju u kojoj će specijalitete spremati najbolji kuhari jadranskih restorana, i upravo će taj prostor biti srce ovogodišnjeg sajma.

Besplatno za domicilne tvrtke

Na sajmu smo željeli vidjeti domaće proizvođače koji su poprilično problema imali s poslovanjem nakon uvođenja trošarina, pa smo ih pozvali na ovogodišnje izdanje – besplatno! – ističe čelnik Profectus grupe, koja je tako svim domicilnim tvrtkama omogućila predstavljanje bez novčanog ulaganja. Hrvatski proizvođači će tako dobiti besplatno štand, upisninu i stranicu u sajamskom katalogu, a posjetitelji će i ove godine moći uživati u pogledu na najnovije modele svih vrsti jahti i jedrilica, te raznovrsnu ponudu brodske opreme i motora, ali i u bogatom popratnom programu, svakodnevnim večernjim zabavama na sajmu ili u splitskim klubovima, te na već tradicionalnoj subotnjoj paradi brodova u splitskoj gradskoj luci, praćenoj spektakularnim vatrometom.

Slobodna Dalmacija

Komentirati možete u temi.