Eldora - Sani Delić

Upravo objavljena, putopisna knjiga autora Sanija Delića, naslova Eldora, zasigurno će biti štivo koje će mnogo nautičara i ljudi koji vole more pročitati u dahu.

 

Eldora Sani Delić

 

Knjiga pod nazivom Eldora, autora Sanija Delića, putopis je od Spita do turskog Marmarisa, pa jedrilicom natrag kroz Otrant, s neželjenim skretanjem u Italiju i dalje sve do Trogira. Ovo uzbudljivo putovanje, kako je i red, nadilazi puko premještanje broda od točke A do točke B, pa bilo to i po najolujnijim morima i kroz metereološke frenomene poput "Mjesečeva oka", riskirajući glavu u susretima s talijanskim švercerima ili pak na kopnu s grupom siledžijski nastrojenih bikera.

Eldora je putopis koji govori o dinamičnom i kompatibilnom dvojcu vrlo različitih ljudi, Saniju i Šimunu, koji prolaze kroz avanture i stječu povjerenje, poznanstva i prijateljstva gdje god kročili ili se usidrili.

Eldora Sani Delić niz

No, Eldora je i putopis duboko uronjen u Mediteran, njegovu povijest i mistiku, u antiku i nautiku, priča o iskušenjima koja mijenjaju čovjeka i spoznajama koje ne stanu u savkodnevno iskustvo. Dakle, radi se o geopovijesnom, ali i duhovnom putovanju koje ne može biti završeno, ali na koje je nužno otisnuti se.

Knjiga se može kupiti u prodavaonici RAMINA Pomorstvo, Uvala Baluni 7, JK LABUD. Cijena je 25 eura, također može se naručiti i dobiti poštom, cijena je s uključenom poštarinom 30 eura. 

Nautica portal

Možda će vas i ovo zanimati..

Izazov Atlantika
Izazov Atlantika Knjiga o p...
Ocean i druge priče
Ocean i druge priče Ove oceans...