Kako pripremiti brodsku elektroniku za zimovanje

Na žalost mnogih od nas zima već pokazuje svoje zube, temperature padaju, a vrijeme godišnjih odmora sve je dalje iza nas, stoga je vrijeme je da se brod povuče na svoje mjesto zimske hibernacije. No prije nego što svoj brod stavite van pogona za ovu godinu, postoji nekoliko stvari koje biste trebali učiniti kako biste svoju brodsku elektroniku pripremili za nadolazeću neaktivnost.
Nobelclean "Diamonding"

Potvrda kvalitete Nobelclean "Diamonding" rješenja za bojanje i održavanje plovila

Stručnjaci njemačkog Wreteca potvrdili su da Nobelcleanov "Diamonding" značajno poboljšava efekt sjaja i zrnaca na obojenim površinama jahti i omogućava olakšano ponovno bojanje plovila.
Kako pravilno koristiti roll glavno jedro

Kako pravilno koristiti roll glavno jedro

Za roll glavno jedro kaže se da je hendikep za rekreativno jedrenje, a kamoli ne za regate, međutim, istovremeno je i najčešća je varijanta s kojom ćete se susresti kod charter brodova. 
Top 5 brodskih akumulatora

Top 5 brodskih akumulatora po našem izboru!

Kako dolazi vrijeme za spuštanje plovila u more, počesto ustanovljavamo kako je tijekom zime, možda u nedostatku pravilnog održavanja, neki od akumulatora na plovilu "ispustio dušu". Stoga vam temeljem praćenja najnovijih trendova donosimo preporuke koje baterije odabrati, pokušavajući vam time olakšati konačni odabir.
Code Zero

Upoznajte Code Zero!

Code Zero „iskrojen“ je prije otprilike 25 godina. Rođen je na Volvo Ocean Raceu još dok se zvao Whitbread-Around-the-World Race.
Na što obratiti pažnju prilikom kupovine broda

Odlučili ste kupiti brod? Donosimo savjete kako da taj proces prođe što sigurnije!

Dakle, odlučili ste da želite kupiti brodicu/jahtu? Kako bi vam pomogli i olakšali da taj proces obavite što bezbolnije i bez stresa sastavili smo ovaj zanimljiv članak s korisnim savjetima o tome što gledati pri kupnji jahte.
Bokobrani, pajeti, fenderi - što, kada i koji…

Bokobrani, pajeti, fenderi - što, kada i koji…

Bokobrani su s razlogom obavezni dio opreme plovila. Osim na stalnom vezu u marini ili lučici, trebati ćete ih ako posjetite restoran na rivi ili kada plovilom dođete do benzinske crpke natočiti gorivo, kako biste zaštitili svoj brod od oštećenja. Što su bokobrani kvalitetniji, to je kvalitetnija i zaštita vašeg plovila. Također možemo reći kako su oni prva linija zaštite vašeg plovila.

Besplatan vodič za jedrenje za početnike

Jedrenje omogućuje izvrsnu priliku za otkrivanje horizonta, slobode i drugačijeg načina života. Ne postoji ništa uzbudljivije i oslobađajuće od življenja na moru.
Najam katamarana

Prvi puta rentate katamaran? Donosimo savjete na što trebate obratiti pažnju...

Došao je i taj trenutak, odlučili ste po prvi puta u životu iznajmiti plovilo… i pala je odluka da to bude katamaran!

Salona 46 električna jedrilica

Plod hrvatske pameti: prva jedrilica na svijetu s dva električna motora

U Splitu je predstavljena prva jedrilica na svijetu s dva električna motora. Riječ je o iskoraku splitskog proizvođača brodova u ekološku proizvodnju, a model je isključivo rezultat domaće pameti i tehnologije.