Bokobrani, pajeti, fenderi - što, kada i koji…

Bokobrani su s razlogom obavezni dio opreme plovila. Osim na stalnom vezu u marini ili lučici, trebati ćete ih ako posjetite restoran na rivi ili kada plovilom dođete do benzinske crpke natočiti gorivo, kako biste zaštitili svoj brod od oštećenja. Što su bokobrani kvalitetniji, to je kvalitetnija i zaštita vašeg plovila. Također možemo reći kako su oni prva linija zaštite vašeg plovila.

 

BokobraniFoto: Tihomir Steigl


Uobičajeno za njih postoje točno određena mjesta na svakom plovilu, odnosno oni štite one točke plovila koje su najizloženije potencijalnom oštećenju pri dodiru s drugim objektom, bilo to drugo plovilo, riva, mol ili štogod drugo, a njihov zadatak je apsorbirati kinetički utjecaj dodira s drugom površinom.
Veličina bokobrana određuje se sukladno veličini plovila na koje se postavljaju, kao što i na odabir njihove veličine može utjecati i prostor na koji se mogu pohraniti, a da pri tome ne utječu na sigurnost tijekom plovidbe. Nakon isplovljavanja uobičajeno ih je skinuti, kako ne bi smetali tijekom plovidbe, dok ih je netom prije uplovljavanja u luku, marinu ili neko drugo odredište, potrebno ponovno postaviti na odgovarajuću poziciju. Uobičajeno se postavljaju vezani na konop na vanjski dio plovila, obično na zaštitnu bočnu ogradu. Savjet je vezivati ih uz stupiće ograde kako bi se potencijalno, tijekom vremena, izbjeglo da njihova težina utječe na nategnutost sajli zaštitne ograde. Postavljaju se na odgovarajuću visinu kako njihov gornji dio ne bi prešao rub trupa plovila. Ispravno rukovanje bokobranima i njihovo vezivanje jedna je od najosnovnijih plovidbenih vještina i polazna je točka učenja za svakog nautičara. Iako naizgled banalna, ta je vještina od doista velike važnosti.

Mnogo je čimbenika koji utječu na izbor bokobrana, odnosno tipa bokobrana. U prvom redu to su intenzitet zaštite, veličina i dimenzije plovila, a također i mjesto na plovilu na kojem će se postavljati, kao i učestalost njihova korištenja. Naime, plovila koja cijelu godinu provode u moru, u marini ili lučici, u stalnom dodiru s drugim plovilom ili obalom, zasigurno se moraju opremiti izuzetno kvalitetnim bokobranima, dok je za plovila koja su tek sezonski u moru, kvaliteta ponekad na drugom mjestu, a praktičnost na prvom.
Njihova veličina, kao što smo prethodno spomenuli, zavisi o veličini plovila, ali i o brzini kretanja plovila, kao i brzini, odnosno načinu i brzini vezivanja. Ponekad se i automobilske gume koriste kao bokobrani, no to svakako neka bude izuzetak, a ne pravilo kod odabira bokobrana.
Prilično je važno prilikom odabira vrhunskog bokobrana voditi računa i o njihovom vijeku trajanja, koji, opet, zavisi o vremenskih uvjetima u kojima se koriste, temperaturnim utjecajima, otpornosti na utjecaj morske vode i slično.

Bokobrani mogu biti puhani ili pleteni. Prema načinu primjene, mogu biti viseći, plutajući i fiksni. Prema tipu primjene postoje bokobrani za plovila, te bokobrani za pristaništa i marine.
Trebalo bi ih karakterizirati da su nepotopivi, da zadržavanu svoju funkciju i nakon potencijalnih oštećenja, da imaju mogućnost visoke apsorpcije sile, da imaju što nižu reaktivnu silu, da su napravljeni od ekološki prihvatljivih materijala te da imaju garancija kvalitete od strane proizvođača.

U osnovi postoje tri vrste bokobrana, cilindrični, okrugli (kuglasti) i konusni.

 

KUGLASTI BLATOBRANI

Najčešća upotreba kuglastih bokobrana je na većim plovilima, posebno na mjestima gdje su plovila izložena čestom brodskom prometu ili u prometnim marinama. Držati će bokove trupa vašeg plovila daleko od zidova pristaništa, a njihov okrugli oblika sprječava da se zaglave na molu ili među preprekama uz koje se mogu naći. Svakako je dobro imati barem jedan kuglasti bokobran, obično se može vidjeti privezan na krmi plovila, kako bi bio pri ruci u slučaju nužde.
Mana je što njihova veličina otežava skladištenje (premda se mogu ispuhati), posebice kod manjih plovila, stoga ako vam trebaju samo bokobrani za pristajanje radi goriva ili povremeni odlazak restoran, mogu biti pretjerano loš izbor.

Bokobrani KUGLASTI

 

CILINDRIČNI BOKOBRANI

Najčešći tip bokobrana.
Posebno su prikladni za korištenje na malim i srednjim plovilima jer se mogu lakše spremiti u bočna spremišta, ispod klupa za sjedenje ili u namjenske držače bokobrana. Oni će obaviti izvrstan posao ako su pravilno postavljeni i lako se postavljaju dok se polagano približavate pristaništu. Mogu se objesiti vodoravno ili okomito, što im daje određenu fleksibilnost u primjeni.
Mana im je što njihova veličina svejedno otežava skladištenje, a ako vam trebaju samo bokobrani za pristajanje za točenje goriva ili povremeni odlazak u restoran, također mogu biti pretjerani komadi opreme.

Bokobrani CILINDAR

 

SENTRY BOKOBRANI

Ovi bokobrani izrađeni su od pjene, s popunjenim ćelijama, a ne od napuhanog PVC-a ili druge plastike. Dizajnirani od strane ljubitelja vodenih sportova, namijenjeni su najboljem radu na čamcima za vuču s nižim profilima bokova, ali dobro funkcioniraju na bilo kojim manjim plovilima. Oblikovani su kako bi pružili zaštitu i iznad i ispod gornjeg ruba trupa. Zbog svog ravnijeg oblika, lakše ih je spremiti u mala spremišta.


Mana im je što su dizajnirani samo za dnevnu upotrebu i nisu namijenjeni pružanju zaštite preko noći ili za upotrebu u ekstremnim uvjetima.

Bokobrani SENTRY

Na našem tržištu postoji izvrstan izbor bokobrana. Naš je savjet da se prilikom odabira bokobrana za vaše plovilo posavjetujete s prodavačima opreme, kako biste kupili upravo ono što vam zaista i treba, usklađeno s vašim plovilom, navikama plovidbe i uvjetima korištenja.

Nautica portal