Sea Help predstavio dva brza gumenjaka za pomoć na moru

U Puntu su svečano porinuta u more dva 10-metarska gumenjaka austrijskog Sea Helpa namijenjena spašavanju na moru

 

 

Foto: Sea Help (Ivica Brusić / Nediljko Kuić)

 

Prigodnom svečanošću u utorak točno u podne u Puntu su spuštena u more dva nova 10-metarska plovila vodećeg pružatelja usluga nautičarima na Jadranu, austrijskog Sea Helpa. Kako je poznato, ta je tvrtka, čije je hrvatsko sjedište u Puntu, zbog stalnog rasta broja članova te obima posla bila prinuđena povećati svoju jadransku flotu radnih plovila. 

 

„Prateći trend rasta potreba za spašavanjem na moru, naša se tvrtka odlučila za nabavku dva plovila što će znatno podignuti nivo usluge na Kvarneru. Riječ je o plovilima dužine deset metara, težine 4,5 tona opremljena s po dva Suzukijeva motora snage 300 KS što mogu u najkraćem vremenskom razdoblju odgovoriti na svaki poziv za pomoć“ istaknuo je u prigodnom govoru Marko Orlić , direktor Sea Helpa za regiju Jadran. Cijena svakog plovila, koje može pstići brznu od čak 45 čvorova i tegliti brodove teške i do 150 tona, je 1,5 milijuna kuna. Osim Punta u kojem ostaje jedno od novih moćnih plovila, drugi će »gumenjak« otploviti u Mali Lošinj kako bi se adekvatno pokrio i južni dio Kvarnera. 

 

„Ponosni smo što jačamo našu flotu i u ovoj regiji, a ova plovila, izgrađena u poljskom brodogradilištu Tehnomarin, napravljena su upravo kako bi na najbolji način mogla odgovoriti potrebama, konfiguraciji i vremenskim uvjetima što vladaju na ovom dijelu Jadrana“ istaknuo je generalni direktor Sea Helpa Wolfgang Dauser . Zahvaljujući nabavci novih plovila Sea Help nastavlja jačanje svoje jadranske flote. Nakon Pule, Malog Lošinja, Punta, Zadra, Vodica i Orebića, ovih će se dana otvoriti i centar u Splitu. Plovila koja su korisnicima do sada pružala usluge u Puntu, sele u Split. Riječ je o »gumenjacima« dužine osam metara opremljena s po dva motora snage 175 KS.

 

Novi list