Sa foruma: Oko svijeta na katamaranu od 6,3 metra

Na forumu Nautica Portala možete pratiti avanturu Yvana Bourgnona, koji se početkom lstopada prošle godine zaputio oko svijeta na katamaranu vlastite izrade

 

Foto: Denis Tisserand / www.catsailingnews.com

 

Zahvaljujući trudu i dobroj volji forumaša nadimkom „Hidroterapy“, na forumu Nautica Portala možete pratiti avanturu francuskog jedriličara Yvana Bourgnona, koji se početkom lstopada prošle godine zaputio na put oko svijeta na katamaranu vlastite izrade dugom svega 6,3 metra. Ako kažemo da katamaran nema kabine i da Bourgnon putuje bez GPS uređaja, onda je jasno da ovakvo putovanje, dugo oko 30.000 milja, predstavlja drastičan izazov za psihičku i fizičku spremu jedriličara.

 

Bourgnon je 5. listopada krenuo iz mjesta Les Sables D'Olonne na zapadnoj obali Francuske, preplovio je Biskajski zaljev i stigao do Kanarskog otočja, odakle je krenuo preko Atlantika do Martiniquea, prošao je kroz Panamski kanal i krajem veljače doplovio do Galapagosa. U ovom trenutku jedri od Galapagosa do 3.000 milja udaljenog Marquesas (Markižansko otočje) u sastavu Francuske Polinezije na Tihom oceanu.  Ukoliko vas zanima ova izuzetna avantura, svakako navratite na naš forum:

http://nautica-portal.com/forum/index.php?topic=5845.0

i pratite etape putovanja Yvana Bourgnona, ali i komentare i iskustva naših forumaša, a možete nam se i pridružiti sa svojim mišljenjima i iskustvioma.

 

Nautica Portal