Regata Sv. Stošija 2022

YC Biograd: Regata Sv. Stošije & Regata gradova prijatelja Biograda (15.1.2022.)

Prva regata u kalendaru Hrvatskog jedriličarskog saveza za 2022. godinu je Regata Sv. Stošije i Regata gradova prijatelja Biograda.
Charter u Hrvata

Čarter u Hrvata

Jedan od najprepoznatljivijih i najbolje tržišno pozicioniranih turističkih proizvoda Hrvatske svakako je nautika.
Garmin preuzima Vesper Marine

Garmin preuzima Vesper Marine

Garmin preuzima Vesper Marine, vodećeg dobavljača pomorske komunikacijske opreme i usluga. Portfelj proizvoda uključuje nagrađivanu tehnologiju svijesnosti o situaciji i daljinskog nadzora.
Zadar jahte Tankerkomerc

Otvoreno pismo Udruge hrvatskih skipera i članova posada jahti, ministru Butkoviću

Nezadovoljna sigurnosnom situacijom, uzrokovanom neadekvatnom edukacijom skipera u Hrvatskoj, Udruga hrvatskih skipera i članova posada jahti poslala je ministru mora, prometa i infrastrukture, Olegu Butkoviću otvoreno pismo u kojem traže brzu i odgovornu reakciju u obliku reguliranja ove prometno-turističke grane koja raste brže, nego li je prate hrvatski pravilnici i zakoni.

Boot Düsseldorf ipak se neće održati u 2022.

Boot Düsseldorf ipak se neće održati u 2022.

Zbog naglog širenja varijante virusa Omicron, u Njemačkoj su od 28. prosinca na snazi daljnja ograničenja, uključujući i održavanja raznih događanja.
Luka Rab

Program državnih potpora za razvoj luka

Temeljem donesenog Programa dodjeljivat će se potpore za projekte ulaganja za razvoj luka otvorenih za javni promet, koje su osnovane Zakonom o pomorskom dobru i morskim lukama, a kojima upravljaju lučke uprave, na čijem se upravnom području svaka pojedina luka nalazi.

9. Regata tisuću otoka

9. Regata tisuću otoka

Riječki jedriličarski klub i Porto Montenegro Yacht Club organiziraju 9. Regatu tisuću otoka na kursu od Rijeke do Tivta i nazad od 16 - 25 09. 2022.

61. izdanje Genova Boat Showa održati će se 16.-21.9.2021.

Tijekom najnovije Generalne skupštine Talijanskog udruženja nautičke industrije, koja se održala jučer, u srijedu 16. prosinca, putem interneta, službeno su najavljeni datumi međunarodne izložbe brodova u Genovi sljedeće godine: 61. izdanje održat će se od 16. do 21. rujna 2021. godine.

Bavaria VIDA 33

Bavaria VIDA 33 - snaga i elegancija

Nakon što je prikazana na sajmu nautike u Southamptonu, postalo je jasno da je Bavaria s modelom VIDA 33 napravila izvrstan posao.

Obavijest vlasnicima pomorskih plovila

Krenuo je postupak sređivanja podataka u Upisniku plovila!