Vendee Globe Ari Huusela

Završio Vendée Globe 2020-2021

Ari Huusela je prelaskom ciljne ravnine kao posljednji natjecatelj, pri tome osvojivši 25. mjesto, označio završetak ovogodišnjeg Vendée Globea.
Zadar jahte Tankerkomerc

Otvoreno pismo Udruge hrvatskih skipera i članova posada jahti, ministru Butkoviću

Nezadovoljna sigurnosnom situacijom, uzrokovanom neadekvatnom edukacijom skipera u Hrvatskoj, Udruga hrvatskih skipera i članova posada jahti poslala je ministru mora, prometa i infrastrukture, Olegu Butkoviću otvoreno pismo u kojem traže brzu i odgovornu reakciju u obliku reguliranja ove prometno-turističke grane koja raste brže, nego li je prate hrvatski pravilnici i zakoni.

36th America’s Cup Match

Kreće 36. America's Cup

Nakon što je Vlada NZ najavila smanjenje COVID-19 mjera. dugo očekivan početak, odnosno prva utrka, 36. America's Cupa započet će malo nakon 16 sati (NZT) u srijedu 10. ožujka.
Luka Rab

Program državnih potpora za razvoj luka

Temeljem donesenog Programa dodjeljivat će se potpore za projekte ulaganja za razvoj luka otvorenih za javni promet, koje su osnovane Zakonom o pomorskom dobru i morskim lukama, a kojima upravljaju lučke uprave, na čijem se upravnom području svaka pojedina luka nalazi.

Registar hrvatskih otoka, otočića i hridi. 

Objavljen Registar hrvatskih otoka, otočića i hridi

Sukladno najavama Vlade, objavljen je Registar hrvatskih otoka, otočića i hridi. 

61. izdanje Genova Boat Showa održati će se 16.-21.9.2021.

Tijekom najnovije Generalne skupštine Talijanskog udruženja nautičke industrije, koja se održala jučer, u srijedu 16. prosinca, putem interneta, službeno su najavljeni datumi međunarodne izložbe brodova u Genovi sljedeće godine: 61. izdanje održat će se od 16. do 21. rujna 2021. godine.

ELAN odlučio zaploviti na električni pogon

ELAN odlučio zaploviti i na električni pogon

ELAN je u suradnji s tvrtkom Oceanvolt, renomiraim proizvođačem hibridnih i električnih brodskih pogona, odlučio započeti elektrifikaciju pogona na svojim plovilima.

Obavijest vlasnicima pomorskih plovila

Krenuo je postupak sređivanja podataka u Upisniku plovila!

Petnaest savjeta kako biti dobar skiper

Petnaest savjeta kako biti dobar skiper

Biti skiper mnogo je više od donošenja odluka o načinu plovidbe. Zašto? Zapravo odgovorni ste i za iskustvo koje će posada nakon završetka plovidbe ponijeti sa sobom.

Christoph Rassy primio nagradu za životno djelo

Na dodjeli nagrada Boat Builder Awards 2020, koju su organizirali Metstrade (sajam nautičke opreme) i časopis IBI (International Boat Industry), Christoph Rassy primio je nagradu za životno djelo.