Kakav je značaj nautičarima ulazak Hrvatske u Schengenski prostor?

U medijima najviše govora o pogodnostima ulaska Hrvatske u Schengenski prostor bilo je oko prijelazaka kopnenih granica s državama Europske unije, ponešto o prijelascima zračnim putem, koji se zbog određenih procedura odgađaju za ožujak 2023., a najmanje o prijelascima morskim putem.
Charter u Hrvata

Čarter u Hrvata

Jedan od najprepoznatljivijih i najbolje tržišno pozicioniranih turističkih proizvoda Hrvatske svakako je nautika.
Fountaine Pajot New 80

Fountaine Pajot predstavlja svoju novu, 80 stopa dugu superjahtu

Fountaine Pajot predstavlja svoju 24-metarsku superjahtu pod jedrima s nizom inovacija i većim luksuzom nego ijednog prije dizajniranog katamarana...čije pravo ime još nije otkriveno...
Zadar jahte Tankerkomerc

Otvoreno pismo Udruge hrvatskih skipera i članova posada jahti, ministru Butkoviću

Nezadovoljna sigurnosnom situacijom, uzrokovanom neadekvatnom edukacijom skipera u Hrvatskoj, Udruga hrvatskih skipera i članova posada jahti poslala je ministru mora, prometa i infrastrukture, Olegu Butkoviću otvoreno pismo u kojem traže brzu i odgovornu reakciju u obliku reguliranja ove prometno-turističke grane koja raste brže, nego li je prate hrvatski pravilnici i zakoni.

Jeanneau najavio predstavljanje DB/37 na sajmu u Düsseldorfu

Jeanneau najavio predstavljanje DB/37 na sajmu u Düsseldorfu

Jeanneau će svjetsku premijeru DB/37, drugog modela u svojoj novoj Day Boat liniji, na Boot Düsseldorf Boat Showu, od 21. do 29. siječnja 2023.
Luka Rab

Program državnih potpora za razvoj luka

Temeljem donesenog Programa dodjeljivat će se potpore za projekte ulaganja za razvoj luka otvorenih za javni promet, koje su osnovane Zakonom o pomorskom dobru i morskim lukama, a kojima upravljaju lučke uprave, na čijem se upravnom području svaka pojedina luka nalazi.

Najava iz X-Yachtsa - Xe 47

Najava iz X-Yachtsa 'Xe 47 - vjerojatno najbolji krstaš koji smo ikada napravili'

Tvrdnja kako će Xe 47 biti najbolji cruiser koji su ikada napravili zvuči poprilično snažno, pogotovo kada dolazi iz škvera koji je proizveo više od 6500 jahti u posljednje 43 godine i koji se smatra jednim od najboljih brendova na svijetu.

61. izdanje Genova Boat Showa održati će se 16.-21.9.2021.

Tijekom najnovije Generalne skupštine Talijanskog udruženja nautičke industrije, koja se održala jučer, u srijedu 16. prosinca, putem interneta, službeno su najavljeni datumi međunarodne izložbe brodova u Genovi sljedeće godine: 61. izdanje održat će se od 16. do 21. rujna 2021. godine.

Krenuo Atlantic Rally za Cruisere - ARC 2022

Krenuo Atlantic Rally za Cruisere - ARC 2022

U nedjelju, 20. studenoga 2022., iz Las Palmas de Gran Canaria, na svoj put preko Atlantika krenula je flota od 138 plovila, na putovanje od 2700 nm do Svete Lucije, s dugoročnom prognozom koja je obećavala dobar pasatni vjetar koji će ih odvesti do Kariba. Preko 800 članova posade sudjeluju u ARC 2022 ploveći u raznolikoj floti, našlo se tu jednotrupaca, višetrupaca, pa čak i motornih plovila.

Obavijest vlasnicima pomorskih plovila

Krenuo je postupak sređivanja podataka u Upisniku plovila!